Naleśniki polsko-chińskie

m7
Naleśniki polsko-chińskie

Średnia 4.7 / 3

Oceń!

Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. oregano

0.50 łyżecz. papryka w proszku

0.50 łyżecz. kurkuma

0.25 l mleko

1 szkl. olej słonecznikowy

2 szt. jajka kurze całe

1 szt. musztarda

7 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka cukier

40 dag. mrożonka chińska

40 dag. ser żółty

Przygotowanie


Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.

dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.

następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.

rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.

dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.

każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.

na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.

placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.

podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1118

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

95

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły