Naleśniki polsko-chińskie
m7
0
4.7 / 3
Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka oregano
0.50 łyżeczka papryka w proszku
0.50 łyżeczka kurkuma
0.25 l mleko
1 szkl. olej słonecznikowy
2 szt. jajka kurze całe
1 szt. musztarda
7 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka cukier
40 dek. mrożonka chińska
40 dek. ser żółty
Przygotowanie
Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.
dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.
następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.
rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.
dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.
każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.
na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.
placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.