Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
oregano
0.5 Łyżeczki
Papryka w proszku
0.5 Łyżeczki
Kurkuma
0.25 Litra
mleko
1 Szklanka
olej słonecznikowy
2 Sztuki
Jajka kurze całe
1 Sztuka
Słoiczek musztardy
7 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
cukier
40 Dekagramów
Mrożonka chińska
40 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.
  2. dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.
  3. następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.
  4. rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.
  5. dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.
  6. każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.
  7. na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.
  8. placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  9. podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.

Opis

Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!