Naleśniki polsko-chińskie
m7
Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1118
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
95
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 3
Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. oregano
0.50 łyżecz. papryka w proszku
0.50 łyżecz. kurkuma
0.25 l mleko
1 szkl. olej słonecznikowy
2 szt. jajka kurze całe
1 szt. musztarda
7 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka cukier
40 dag. mrożonka chińska
40 dag. ser żółty
Przygotowanie
Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.
dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.
następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.
rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.
dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.
każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.
na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.
placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1118
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
95
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.