0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
oregano
0.5 Łyżeczki
Papryka w proszku
0.5 Łyżeczki
Kurkuma
0.25 Litra
mleko
1 Szklanka
olej słonecznikowy
2 Sztuki
Jajka kurze całe
1 Sztuka
Słoiczek musztardy
7 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
cukier
40 Dekagramów
Mrożonka chińska
40 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.
  2. dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.
  3. następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.
  4. rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.
  5. dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.
  6. każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.
  7. na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.
  8. placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  9. podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.

Opis

Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!