Naleśniki polsko-chińskie

m7
Naleśniki polsko-chińskie

0

4.7 / 3

Tradycyjne ciasto naleśnikowe z troszkę innym,mniej tradycyjnym nadzieniem.Ale również bardzo,bardzo smaczne.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. oregano

0.50 łyżecz. papryka w proszku

0.50 łyżecz. kurkuma

0.25 l mleko

1 szkl. olej słonecznikowy

2 szt. jajka kurze całe

1 szt. musztarda

7 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka cukier

40 dag. mrożonka chińska

40 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Z mleka,jajek,mąki oraz cukru zrobić ciasto na naleśniki.

2

dodać szczyptę soli i odstawić na 10 minut.

3

następnie wysmażyć z całego ciasta naleśniki.

4

rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i wrzucić mrożonkę.

5

dodać przyprawy ,podsmażyć następnie lekko poddusić ok.5 minut.

6

każdy naleśnik posmarować łyżeczką musztardy,posypać startym serem żółtym.

7

na ser żółty nałożyć 1 łyżkę warzyw ,rozsmarować na cały naleśnik.

8

placek naleśnikowy zwijać w rulon,następnie obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.

9

podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły