Naleśniki po aniellsku :)
m7
Dzisiejszy deser to koncepcja własna. Jeśli ktoś już kiedyś wymyślił ten sposób podania naleśników to znaczy że mamy doczynienia z telepatią ;)
0
0 / 0
Dzisiejszy deser to koncepcja własna. Jeśli ktoś już kiedyś wymyślił ten sposób podania naleśników to znaczy że mamy doczynienia z telepatią ;)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg truskawki
240 g serek homogenizowany
6 szt. naleśniki średniej wielkości
3 łyżka cukier
Przygotowanie
Z tych składników można przygotować trzy duże porcje deseru, dlatego należy przygotować trzy miseczki. Naleśniki zwinąć mocno w rulonik i pokroić na małe ruloniki o szerokości 2-3 cm. Ułożyć połowę z nich na dnie misek. Owoce wyszypułkować i umyć, odłożyć kilka najładniejszych do dekoracji. Resztę truskawek zmielić z dwoma łyżkami cukru blenderem na mus (jeśli owoce są kwaśne dodać oczywiście więcej). Musem polać truskawki. Na tym ułożyć resztę rulonów z naleśników. Następnie przykryć serkiem waniliowym. Na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone w paski i posypać je łyżką cukru. Przed podaniem trzymać w lodówce.