Naleśniki na dobry dzień w szkole

BeataKGardon
Naleśniki na dobry dzień w szkole

0

0 / 0

Rano przed wyjściem do szkoły synek zajada się np. jajecznicą albo kiełbaskami, a na drugie śniadanie robię mu coś słodkiego i kolorowego. Polecam nalesniki z kakao Decomorreno, które dzieci uwielbiają. Z nadzieniem z serka waniliowego, borówek, malin, bananem, dżemem z pigwowca z acerolą Łowicz, orzechami zmielonymi włoskimi oraz pastą kokosową. Prawdziwa uczta dla podniebienia! Pożywne i z dużą ilością witamin. Naleśniki na zimno są równie smaczne co na ciepło.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 szkl. mąka lubella puszysta poznańska

1 szt. jajko kurze całe

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. woda gazowana

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

150 g serek waniliowy

1 szt. banan

7 szt. borówka amerykańska

2 łyżeczka dżem łowicz pigwowiec z acerolą

3 szt. orzechy włoskie

1 łyżka pasta kokosowa

Przygotowanie


1

Składniki na naleśniki mieszam. Patelnie rozgrzewam i smażę naleśniki, które zostawiam na chwilę do wystygnięcia. W misce mieszam serek, owoce, dżem, orzechy i pastę kokosową.

2

Na naleśniki kładę masę i zawijam w rulon. Kroję rulon na małe kawałeczki i układam w pojemniku na śniadanie. Na górę kładę jeszcze owoce i dżem. Smacznego!

3

Moje naleśniki dla synka są smaczne, słodkie, pożywne i całkiem zdrowe. Mają inspirujący smak i wywołują uśmiech na twarzy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły