Naleśniki na dobry dzień w szkole
BeataKGardon
Rano przed wyjściem do szkoły synek zajada się np. jajecznicą albo kiełbaskami, a na drugie śniadanie robię mu coś słodkiego i kolorowego. Polecam nalesniki z kakao Decomorreno, które dzieci uwielbiają. Z nadzieniem z serka waniliowego, borówek, malin, bananem, dżemem z pigwowca z acerolą Łowicz, orzechami zmielonymi włoskimi oraz pastą kokosową. Prawdziwa uczta dla podniebienia! Pożywne i z dużą ilością witamin. Naleśniki na zimno są równie smaczne co na ciepło.
0
0 / 0
Rano przed wyjściem do szkoły synek zajada się np. jajecznicą albo kiełbaskami, a na drugie śniadanie robię mu coś słodkiego i kolorowego. Polecam nalesniki z kakao Decomorreno, które dzieci uwielbiają. Z nadzieniem z serka waniliowego, borówek, malin, bananem, dżemem z pigwowca z acerolą Łowicz, orzechami zmielonymi włoskimi oraz pastą kokosową. Prawdziwa uczta dla podniebienia! Pożywne i z dużą ilością witamin. Naleśniki na zimno są równie smaczne co na ciepło.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. mąka lubella puszysta poznańska
1 szt. jajko kurze całe
0.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. woda gazowana
1 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
150 g serek waniliowy
1 szt. banan
7 szt. borówka amerykańska
2 łyżeczka dżem łowicz pigwowiec z acerolą
3 szt. orzechy włoskie
1 łyżka pasta kokosowa
Przygotowanie
Składniki na naleśniki mieszam. Patelnie rozgrzewam i smażę naleśniki, które zostawiam na chwilę do wystygnięcia. W misce mieszam serek, owoce, dżem, orzechy i pastę kokosową.
Na naleśniki kładę masę i zawijam w rulon. Kroję rulon na małe kawałeczki i układam w pojemniku na śniadanie. Na górę kładę jeszcze owoce i dżem. Smacznego!
Moje naleśniki dla synka są smaczne, słodkie, pożywne i całkiem zdrowe. Mają inspirujący smak i wywołują uśmiech na twarzy.