Naleśniki meksykańskie

m7
Naleśniki meksykańskie

0

0 / 0

Pyszne danie na każdą okazję:)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 łyżeczka papryka czerwona słodka

500 g mięso mielone wołowe

200 g pieczarki

1 szt. ryż biały

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula

2 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. papryka czerwona

3 łyżka sos chili

Przygotowanie


1

Zmiksować składniki na naleśniki: 0,5 l mleka, 1 szklanka wody, szkl. mąki, 1 jajko, sól, pieprz, łyżka oleju - usmażyć na patelni (powinno wyjść ok. 10 szt.).

2

Cebulkę pokroić, smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, dodać sos chilli, smażyć chwilkę.

3

Przerzucić mięso do garnka, wrzucić ryż i pokrojone pieczarki.

4

Zalać 2 szklankami wody i dusić do miękkości ryżu.

5

Jak woda wyparuje, wrzucić pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, gotować jeszcze ok. 5 minut, na koniec wrzucić odcedzoną fasolę i przyprawić - farsz gotowy:)

6

Ułożyć naleśniki na talerzu, nakładać wzdłuż farsz, zawijać.

7

Na koniec polać sosem, może być z farszu, ja dodaję sosu pomidorowego:) Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły