Naleśniki meksykańskie
m7
Pyszne danie na każdą okazję:)
0
0 / 0
Pyszne danie na każdą okazję:)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szcz. sól
2 łyżeczka papryka czerwona słodka
500 g mięso mielone wołowe
200 g pieczarki
1 szt. ryż biały
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. cebula
2 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. papryka czerwona
3 łyżka sos chili
Przygotowanie
Zmiksować składniki na naleśniki: 0,5 l mleka, 1 szklanka wody, szkl. mąki, 1 jajko, sól, pieprz, łyżka oleju - usmażyć na patelni (powinno wyjść ok. 10 szt.).
Cebulkę pokroić, smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, dodać sos chilli, smażyć chwilkę.
Przerzucić mięso do garnka, wrzucić ryż i pokrojone pieczarki.
Zalać 2 szklankami wody i dusić do miękkości ryżu.
Jak woda wyparuje, wrzucić pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, gotować jeszcze ok. 5 minut, na koniec wrzucić odcedzoną fasolę i przyprawić - farsz gotowy:)
Ułożyć naleśniki na talerzu, nakładać wzdłuż farsz, zawijać.
Na koniec polać sosem, może być z farszu, ja dodaję sosu pomidorowego:) Smacznego!!!