Naleśniki meksykańskie

m7
Naleśniki meksykańskie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne danie na każdą okazję:)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

2 łyżecz. papryka czerwona słodka

500 g mięso mielone wołowe

200 g pieczarki

1 szt. ryż biały

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula

2 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. papryka czerwona

3 łyżka sos chili

Przygotowanie


Zmiksować składniki na naleśniki: 0,5 l mleka, 1 szklanka wody, szkl. mąki, 1 jajko, sól, pieprz, łyżka oleju - usmażyć na patelni (powinno wyjść ok. 10 szt.).

Cebulkę pokroić, smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, dodać sos chilli, smażyć chwilkę.

Przerzucić mięso do garnka, wrzucić ryż i pokrojone pieczarki.

Zalać 2 szklankami wody i dusić do miękkości ryżu.

Jak woda wyparuje, wrzucić pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, gotować jeszcze ok. 5 minut, na koniec wrzucić odcedzoną fasolę i przyprawić - farsz gotowy:)

Ułożyć naleśniki na talerzu, nakładać wzdłuż farsz, zawijać.

Na koniec polać sosem, może być z farszu, ja dodaję sosu pomidorowego:) Smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

215

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły