Naleśniki curry z rybą

m7
Naleśniki curry z rybą

2

0 / 0

Naleśniki curry z tuńczykiem to pyszne połączenie delikatnych, aromatycznych naleśników z kremowym, lekko pikantnym farszem z tuńczyka. Idealnie sprawdzą na obiad lub kolację i z pewnością przypadną do gustu fanom wyrazistych dań. Życzymy smacznego!

16

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Naleśniki

1 szkl. mąka pszenna lubella

2 szt. jajka kurze

1 szkl. mleko

0.50 szkl. woda gazowana

1 szczyp. sól

1 łyżecz. curry w proszku

1 szt. olej do smażenia

Farsz

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 szkl. śmietana 18%

1 łyżecz. curry w proszku

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

W dużej misce połącz mąkę, jajka, mleko, wodę gazowaną, sól i curry. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

2

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju. Wlej porcję ciasta naleśnikowego i smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Odstaw gotowe naleśniki na bok.

3

Odcedź tuńczyka z puszki.

4

Posiekaj cebulę, czosnek i paprykę.

5

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Podsmaż cebulę i czosnek, aż do miękkości.

6

Dodaj paprykę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.

7

Dodaj tuńczyka, koncentrat pomidorowy i curry w proszku. Mieszaj i smaż przez kilka minut.

8

Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.

9

Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do farszu.

10

Nałóż farsz na naleśniki i zawiń je w rulon lub złóż w kopertę.

11

Gotowe naleśniki udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły