Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Bardzo ciekawe danie ,ciekawy smak ciasta naleśnikowego i pikantny farsz.Polecam tę potrawę jako samodzielne danie obiadowe lub na uroczysta kolację przy lampce dobrego wina.Ja jadłam te właśnie naleśniki popijając dobre piwo. Smakuje wyśmienicie.Polecam.
0.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
200 | Mililitrów |
woda
|
|
200 | Mililitrów |
mleko
|
|
100 | Mililitrów |
Śmietanka kremowa 30% tłuszczu
|
|
1 | Szczypta |
Biała sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz czarny
|
|
0.5 | Szklanki |
Mąka gryczana
|
|
0.5 | Szklanki |
Olej sojowy do smażenia
|
|
1 | Sztuka |
Jajo kurze całe
|
|
10 | Dekagramów |
Starty żółty ser pikantny może być grojer
|
|
Farsz |
|||
0.5 | Łyżeczki |
gałka muszkatołowa
|
|
1 | Szczypta |
pieprz czarny
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
10 | Dekagramów |
margaryna
|
|
10 | Dekagramów |
Szynka wieprzowa gotowana
|
|
2 | Sztuki |
por
|
|
1 | Sztuka |
Soku z cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |