Naleśniki ananasowo jagodowe

m7
Naleśniki ananasowo jagodowe

0

0 / 0

naleśniki na deser, obiad lub kolację

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól

300 g twaróg

200 g jagody

50 g cukier

8 szkl. mleko

1 szkl. woda mineralna gazowana

7 szkl. mąka pszenna tortowa

0.30 szkl. olej

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. ananas plastry w syropie

1 łyżka śmietana

5 łyżka sok z ananasa

Przygotowanie


1

Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.

2

Odstawić na 20 minut.

3

Smażyć na patelni cienkie placki na złoty kolor z obu stron.

4

Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z ananasa.

5

Plastry ananasa pokroić w kostkę, część zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.

6

Część jagód zostawić do dekoracji, a resztę wrzucić do twarogu.

7

Wszystko wymieszać.

8

Na każdy naleśnik nakładać odpowiednią ilość masy, składać naleśniki w trójkąty lub zwijać w rulony.

9

Udekorować ananasem, jagodami i sokiem jagodowym wymieszanym z łyżką gęstej śmietany i twarogu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły