Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
To mój wypróbowany sposób na naleśniki, są pyszne, delikatne i puszyste. Zawdzięczają to wodzie mineralnej gazowanej i roztopionej margarynie. Dzięki zawartości tłuszczu nie trzeba dodatkowo natłuszczać patelni. To również sposób na szybkie danie, które szczególnie w lecie często gości na naszych stołach, a to z tego powodu, że zwyczajne naleśniki możemy ozdobić owocami – gwarantuję, że naleśniki wraz z „ozdobami’ znikną z talerza w ekspresowym tempie. Pewnie każdy z nas ma swój sposób na zrobienie ciasta i nie trzeba tu jakiejś wielkiej filozofii – ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany (im rzadsze ciasto, tym cieńsze naleśniki). Później smażenie i jeśli ktoś potrafi to przekręcanie z podrzucaniem. Zazwyczaj robię naleśniki z serem i słodkim sosem – tym razem była to zwykła śmietana z truskawkami.
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
1 | Szczypta |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
0.75 | Szklanki |
woda mineralna gazowana
|
|
0.75 | Szklanki |
mleko
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
2 | Łyżki |
olej
|
|
10 | Dekagramów |
margaryna zwykła
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |