0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
1 Litr
mleko
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę , jajka, sól, mleko i oliwę dokładnie zmiksować na nie za gęste, gładkie ciasto i odstawić je na około 20 minut.
  2. Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
  3. Smażyć z obu stron.
  4. Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
  5. Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
  6. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Opis

naleśniki .............

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!