0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
1 Litr
mleko
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę , jajka, sól, mleko i oliwę dokładnie zmiksować na nie za gęste, gładkie ciasto i odstawić je na około 20 minut.
  2. Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
  3. Smażyć z obu stron.
  4. Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
  5. Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
  6. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Opis

naleśniki .............

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!