0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
jaja kurze całe
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę,mleko, wodę i jajko mieszamy mikserem aż będzie gładka masa.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy kielnię masy, pieczemy z obu stron na rumiany kolor.

Opis

Pysznie i szybko.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!