0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
jaja kurze całe
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę,mleko, wodę i jajko mieszamy mikserem aż będzie gładka masa.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy kielnię masy, pieczemy z obu stron na rumiany kolor.

Opis

Pysznie i szybko.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!