0

Składniki

1 Szczypta
sól
1.5 Szklanki
mąka
2 Szklanki
mleko
1 Szklanka
Woda gazowana
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wsypujemy make do naczynia po czym dolewamy do niej mleko i mieszamy dokladnie te skladniki tak aby nie bylo grudek maki.
  2. dodajemy jajka.
  3. dodajemy szczypte soli .
  4. potem dolaczamy dwie lyzki oleju poczym mieszamy jeszcze raz dokladnie wszystkie skladniki .
  5. i na koniec dolewamy szklanke wody gazowanej poczym dobrze mieszamy .
  6. i gdy juz jest ciasto nalesnikowe dobrze wymieszane podgrzewamy patelnie na ogniu nalewamy troszeczke oleju i smazymy placki nalesnikowe przewracajac je tak aby byly zarumienione z obydwu stron.
  7. smacznego ;)

Opis

Hmmm ....Nalesniki nadaja sie na codzienny , zwykly obiad czy kolacje , ale takze jako danie glowne lub przystawke na okazje nie co bardziej uroczyste.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!