0

Składniki

1 Szczypta
sól
1.5 Szklanki
mąka
2 Szklanki
mleko
1 Szklanka
Woda gazowana
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wsypujemy make do naczynia po czym dolewamy do niej mleko i mieszamy dokladnie te skladniki tak aby nie bylo grudek maki.
  2. dodajemy jajka.
  3. dodajemy szczypte soli .
  4. potem dolaczamy dwie lyzki oleju poczym mieszamy jeszcze raz dokladnie wszystkie skladniki .
  5. i na koniec dolewamy szklanke wody gazowanej poczym dobrze mieszamy .
  6. i gdy juz jest ciasto nalesnikowe dobrze wymieszane podgrzewamy patelnie na ogniu nalewamy troszeczke oleju i smazymy placki nalesnikowe przewracajac je tak aby byly zarumienione z obydwu stron.
  7. smacznego ;)

Opis

Hmmm ....Nalesniki nadaja sie na codzienny , zwykly obiad czy kolacje , ale takze jako danie glowne lub przystawke na okazje nie co bardziej uroczyste.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!