Naleśnik z kiełbaską
KarolinaManka
Prosta, szybka w przygotowaniu i zapychająca przekąska przygotowana ze składników, które zazwyczaj zawsze są w domu. Dla kibica i dla niespodziewanych gości!
0
0 / 0
Prosta, szybka w przygotowaniu i zapychająca przekąska przygotowana ze składników, które zazwyczaj zawsze są w domu. Dla kibica i dla niespodziewanych gości!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
1 szczyp. sól
1 szkl. mleko
1 opak. serek topiony z ziołami
160 g kiełbasa krakowska sucha
2 szkl. sok pomidorowy tymbark
1 łyżecz. olej
Przygotowanie
Do miski dodaj jajka, mleko, mąkę, sól i zmiksuj całość.
Patelnię wysmaruj olejem. Na rozgrzaną patelnię nalej pół chochelki (lub 1 małą) zrobionego ciasta. Gdy ciasto zacznie się ścinać obróć je na drugą stronę. Wyłóż na talerz. Analogicznie postępować z resztą ciasta.
Każdy pojedyńczy naleśnik posmaruj serkiem i wyłóż kiełbasą, a następnie ciasno zwiń i pokrój.
Kategorie
Alergeny
Laktoza