0

Składniki

3 Łyżki
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Szczypta
sól
1 Szklanka
mleko
1 Opakowanie
Serek topiony z ziołami
160 Gramów
Kiełbasa krakowska sucha
2 Szklanki
Tymbark Pomidor 100%
1 Łyżeczka
olej
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski dodaj jajka, mleko, mąkę, sól i zmiksuj całość.
  2. Patelnię wysmaruj olejem. Na rozgrzaną patelnię nalej pół chochelki (lub 1 małą) zrobionego ciasta. Gdy ciasto zacznie się ścinać obróć je na drugą stronę. Wyłóż na talerz. Analogicznie postępować z resztą ciasta.
  3. Każdy pojedyńczy naleśnik posmaruj serkiem i wyłóż kiełbasą, a następnie ciasno zwiń i pokrój.

Opis

Prosta, szybka w przygotowaniu i zapychająca przekąska przygotowana ze składników, które zazwyczaj zawsze są w domu. Dla kibica i dla niespodziewanych gości!

Podobne przepisy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Bakłażan smażony w panierce

Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!