Naleśnik z kiełbaską

KarolinaManka
Naleśnik z kiełbaską

0

0 / 0

Prosta, szybka w przygotowaniu i zapychająca przekąska przygotowana ze składników, które zazwyczaj zawsze są w domu. Dla kibica i dla niespodziewanych gości!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

1 szczyp. sól

1 szkl. mleko

1 opak. serek topiony z ziołami

160 g kiełbasa krakowska sucha

2 szkl. sok pomidorowy tymbark

1 łyżecz. olej

Przygotowanie


1

Do miski dodaj jajka, mleko, mąkę, sól i zmiksuj całość.

2

Patelnię wysmaruj olejem. Na rozgrzaną patelnię nalej pół chochelki (lub 1 małą) zrobionego ciasta. Gdy ciasto zacznie się ścinać obróć je na drugą stronę. Wyłóż na talerz. Analogicznie postępować z resztą ciasta.

3

Każdy pojedyńczy naleśnik posmaruj serkiem i wyłóż kiełbasą, a następnie ciasno zwiń i pokrój.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

629

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły