Najlepsze na świecie kremowe spaghetii
m7
Uwielbiam pomidory:)..Przepadam za czosnkiem:)zakochałam się w pełnoziarnistych makaronach:). Sos do tego spaghetti ma być gęsty, kremowy oblepiać cudownie makaron... spaghetti robi się szybko i jest przepyszne! Dla osób nie lubiących czosnku lub dla dzieci można na oliwie tylko czosnek przysmażyć a później wyciągnąć ? Spaghetti jest delikatniejsze ale równie pyszne!
0
0 / 0
Uwielbiam pomidory:)..Przepadam za czosnkiem:)zakochałam się w pełnoziarnistych makaronach:). Sos do tego spaghetti ma być gęsty, kremowy oblepiać cudownie makaron... spaghetti robi się szybko i jest przepyszne! Dla osób nie lubiących czosnku lub dla dzieci można na oliwie tylko czosnek przysmażyć a później wyciągnąć ? Spaghetti jest delikatniejsze ale równie pyszne!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 śmietanka
1 szcz. oregano
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
200 g makaron pełnoziarnisty spaghetti
100 g parmezan
4 szt. czosnek
1 szt. pomidory krojone łowicz
Przygotowanie
Na solidną patelnie wlewamy troszkę dobrej oliwy, na to pomidorki. Pomidorki mogą być pokrojone lub nawet zmiksowane jak komu pasuje. Smażymy je aż się rozpadną i odparuje z nich woda. Dodajemy oregano, troszkę soli, świeżo zmielony pieprz.
śmietankę dodajemy przed samym wrzuceniem makaronu, który gotujemy minutkę krócej niż al dente.
czekamy z minutkę, dwie aż makaron w sosie dojdzie. Makaron na talerz, na to serek starty, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i smacznego!