Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
Śmietanka
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron pełnoziarnisty spaghetti
100 Gramów
parmezan
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Puszka pomidorów
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na solidną patelnie wlewamy troszkę dobrej oliwy, na to pomidorki. Pomidorki mogą być pokrojone lub nawet zmiksowane jak komu pasuje. Smażymy je aż się rozpadną i odparuje z nich woda. Dodajemy oregano, troszkę soli, świeżo zmielony pieprz.
  2. śmietankę dodajemy przed samym wrzuceniem makaronu, który gotujemy minutkę krócej niż al dente.
  3. czekamy z minutkę, dwie aż makaron w sosie dojdzie. Makaron na talerz, na to serek starty, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i smacznego!

Opis

Uwielbiam pomidory:)..Przepadam za czosnkiem:)zakochałam się w pełnoziarnistych makaronach:). Sos do tego spaghetti ma być gęsty, kremowy oblepiać cudownie makaron... spaghetti robi się szybko i jest przepyszne! Dla osób nie lubiących czosnku lub dla dzieci można na oliwie tylko czosnek przysmażyć a później wyciągnąć ? Spaghetti jest delikatniejsze ale równie pyszne!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!