0

Składniki

150 Mililitrów
Śmietanka
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
Makaron pełnoziarnisty spaghetti
100 Gramów
parmezan
4 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Puszka pomidorów
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na solidną patelnie wlewamy troszkę dobrej oliwy, na to pomidorki. Pomidorki mogą być pokrojone lub nawet zmiksowane jak komu pasuje. Smażymy je aż się rozpadną i odparuje z nich woda. Dodajemy oregano, troszkę soli, świeżo zmielony pieprz.
  2. śmietankę dodajemy przed samym wrzuceniem makaronu, który gotujemy minutkę krócej niż al dente.
  3. czekamy z minutkę, dwie aż makaron w sosie dojdzie. Makaron na talerz, na to serek starty, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i smacznego!

Opis

Uwielbiam pomidory:)..Przepadam za czosnkiem:)zakochałam się w pełnoziarnistych makaronach:). Sos do tego spaghetti ma być gęsty, kremowy oblepiać cudownie makaron... spaghetti robi się szybko i jest przepyszne! Dla osób nie lubiących czosnku lub dla dzieci można na oliwie tylko czosnek przysmażyć a później wyciągnąć ? Spaghetti jest delikatniejsze ale równie pyszne!

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z czosnkiem i chili

Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!