NAJLEPSZE KANAPKI

maspexdigital
NAJLEPSZE KANAPKI

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na kanapki w nowej odsłonie? Co powiesz na połączenie bułki wypełnione po brzegi szarpaną wołowiną? Oczywiście, nie może zabraknąć również sera, ogórków i… oliwek! Spróbuj - przepis, który zachwyca.

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.20 kg karkówka

3 szt. cebula

3 łyżka papryka wędzona w proszku

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka ocet

1 łyżeczka cukier

2 łyżka musztarda

4 szt. bułka

500 g szarpane mięso

2 szt. ogórek

4 plast. ser żółty

Przygotowanie


1

Mięso pokrój na kilka grubych plastrów.

2

W dużej misce wymieszaj około 5 łyżek oleju z papryką w proszku, solą i pieprzem, marynatą natrzyj mięso i odstaw co najmniej na kilka godzin, a najlepiej na noc.

3

Zamarynowane mięso przesmaż w głębokiej patelni, zdejmij, wrzuć na patelnię posiekaną cebulę oraz czosnek i również przesmaż, po czym ponownie włóż mięso.

4

Podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 3 godziny. Co jakiś czas trzeba uzupełniać wodę, która wyparowała, aby wszystko się nie przypaliło.

5

Teraz zawartość patelni przełóż do brytfanki. Za pomocą dwóch widelców porwij mięso na włókna. Połącz przecier (połączony wcześniej z octem i cukrem), żurawinę i musztardę , wymieszaj z mięsem. Piecz pod przykryciem w temp. 190 stopni przez godzinę, następnie bez przykrycia kolejne pół godziny.

6

Bułki wypełnij mięsem i ogórkami ,udekoruj serem i oliwkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły