NAJLEPSZE KANAPKI
maspexdigital
Szukasz pomysłu na kanapki w nowej odsłonie? Co powiesz na połączenie bułki wypełnione po brzegi szarpaną wołowiną? Oczywiście, nie może zabraknąć również sera, ogórków i… oliwek! Spróbuj - przepis, który zachwyca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
885
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na kanapki w nowej odsłonie? Co powiesz na połączenie bułki wypełnione po brzegi szarpaną wołowiną? Oczywiście, nie może zabraknąć również sera, ogórków i… oliwek! Spróbuj - przepis, który zachwyca.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.20 kg karkówka
3 szt. cebula
3 łyżka papryka wędzona w proszku
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka ocet
1 łyżecz. cukier
2 łyżka musztarda
4 szt. bułka
500 g szarpane mięso
2 szt. ogórek
4 plaster ser żółty
Przygotowanie
Mięso pokrój na kilka grubych plastrów.
W dużej misce wymieszaj około 5 łyżek oleju z papryką w proszku, solą i pieprzem, marynatą natrzyj mięso i odstaw co najmniej na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Zamarynowane mięso przesmaż w głębokiej patelni, zdejmij, wrzuć na patelnię posiekaną cebulę oraz czosnek i również przesmaż, po czym ponownie włóż mięso.
Podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 3 godziny. Co jakiś czas trzeba uzupełniać wodę, która wyparowała, aby wszystko się nie przypaliło.
Teraz zawartość patelni przełóż do brytfanki. Za pomocą dwóch widelców porwij mięso na włókna. Połącz przecier (połączony wcześniej z octem i cukrem), żurawinę i musztardę , wymieszaj z mięsem. Piecz pod przykryciem w temp. 190 stopni przez godzinę, następnie bez przykrycia kolejne pół godziny.
Bułki wypełnij mięsem i ogórkami ,udekoruj serem i oliwkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
885
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.