Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Są idealne, z mnóstwem jagód w środku, otoczone puszystym ciastem drożdżowym, całość oblana słodkim lukrem. Ich smak przywołuje wspomnienie lata... :) Jagody mogą być mrożone, jednak należy je rozmrozić wcześniej i odcedzić z soku. Należy dodać do nich bułkę tartą i/lub mąkę ziemniaczaną ok. łyżki, aby nadzienie nie wypłynęło z wnętrza bułki. Jako nadzienia można użyć również innych owoców, np. jabłek, śliwek czy dowolnego dżemu.
250 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
450 | Gramów |
mąka pszenna tortowa
|
|
40 | Gramów |
cukier
|
|
40 | Gramów |
masło
|
|
20 | Gramów |
drożdże
|
|
250 | Gramów |
Czarne jagody
|
|
1 | Łyżka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
2 | Łyżki |
cukier
|
|
1 | Łyżka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1 | Łyżka |
bułka tarta
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |