Nafaszerowani w kapeluszach
Dudek.anna.maria
Małe ale zachwycające. Doskonale sprawdzi się na walentynkowej kolacji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Małe ale zachwycające. Doskonale sprawdzi się na walentynkowej kolacji.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g kasza kuskus
6 szt. pomidorki koktajlowe
5 szt. pomidory suszone
1 szt. cebula czerwona
150 g boczek wędzony
0.50 pęcz. natka pietruszki
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka masło
2 łyżka oliwa z oliwek
6 szt. pieczarki
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić. Nóżki odciąć. Kapelusze wyłożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, przyprawić. Piec 20 min w 190 stopniach Celsjusza. Kaszę kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Rozgrzać patelnię, na maśle przesmażyć cebulę, dodać boczek i czosnek. Smażyć ok 5 min, dodać nogi pieczarek, suszone pomidory. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię, pietruszkę i ketchup. Całość wymieszać z kaszą kuskus.
Kapelusze pieczarek nafaszerować powstałym farszem. Udekorować listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.