Nafaszerowani w kapeluszach

Dudek.anna.maria
Nafaszerowani w kapeluszach

0

0 / 0

Małe ale zachwycające. Doskonale sprawdzi się na walentynkowej kolacji.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g kasza kuskus

6 szt. pomidorki koktajlowe

5 szt. pomidory suszone

1 szt. cebula czerwona

150 g boczek wędzony

0.50 pęcz. natka pietruszki

3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka masło

2 łyżka oliwa z oliwek

6 szt. pieczarki

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić. Nóżki odciąć. Kapelusze wyłożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, przyprawić. Piec 20 min w 190 stopniach Celsjusza. Kaszę kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.

2

Rozgrzać patelnię, na maśle przesmażyć cebulę, dodać boczek i czosnek. Smażyć ok 5 min, dodać nogi pieczarek, suszone pomidory. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię, pietruszkę i ketchup. Całość wymieszać z kaszą kuskus.

3

Kapelusze pieczarek nafaszerować powstałym farszem. Udekorować listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły