Nadziewane tosty francuskie z Mlekołakami

lubella
Nadziewane tosty francuskie z Mlekołakami

0

0 / 0

Smażone na jajku tosty francuskie to wyjątkowo smaczna przekąska. W naszym przepisie wykorzystujemy przepyszne nadzienie z sera śmietankowego, wanilii, miodu, płatków czekoladowych i orzechów pecan. Nasze tosty francuskie najlepiej podawać z dżemem brzoskwiniowym.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

225 g śmietankowy serek

0.50 łyżka ekstrakt waniliowy

1 łyżecz. miód

0.50 szkl. orzechy pecan

0.50 szkl. lubella mlekołaki choco kulki

1 szt. bagietka

4 szt. jaja l

1 szkl. mleko

1 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz

Przygotowanie


1

Ubijamy ser z wanilią i miodem. Dodajemy posiekane płatki i orzechy, mieszamy i odstawiamy na bok.

2

Kroimy bagietkę na kromki grubości ok. 4 cm. Nacinamy każdą kromkę wzdłuż, aby powstała kieszonka. Napełniamy kieszonki 1-2 łyżkami mieszanki serowo płatkowej.

3

Mieszamy jajka z mlekiem w malej misce.

4

Maczamy w nich kawałki bagietki i smażymy z obu stron na patelni na średnim ogniu.

5

Podajemy z łyżką dżemu na wierzchu.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

907

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły