Nadziewane tosty francuskie z Mlekołakami
lubella
Smażone na jajku tosty francuskie to wyjątkowo smaczna przekąska. W naszym przepisie wykorzystujemy przepyszne nadzienie z sera śmietankowego, wanilii, miodu, płatków czekoladowych i orzechów pecan. Nasze tosty francuskie najlepiej podawać z dżemem brzoskwiniowym.
0
0 / 0
Smażone na jajku tosty francuskie to wyjątkowo smaczna przekąska. W naszym przepisie wykorzystujemy przepyszne nadzienie z sera śmietankowego, wanilii, miodu, płatków czekoladowych i orzechów pecan. Nasze tosty francuskie najlepiej podawać z dżemem brzoskwiniowym.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
225 g śmietankowy serek
0.50 łyżka ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka miód
0.50 szkl. orzechy pecan
0.50 szkl. lubella mlekołaki choco kulki
1 szt. bagietka
4 szt. jaja l
1 szkl. mleko
1 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz
Przygotowanie
Ubijamy ser z wanilią i miodem. Dodajemy posiekane płatki i orzechy, mieszamy i odstawiamy na bok.
Kroimy bagietkę na kromki grubości ok. 4 cm. Nacinamy każdą kromkę wzdłuż, aby powstała kieszonka. Napełniamy kieszonki 1-2 łyżkami mieszanki serowo płatkowej.
Mieszamy jajka z mlekiem w malej misce.
Maczamy w nich kawałki bagietki i smażymy z obu stron na patelni na średnim ogniu.
Podajemy z łyżką dżemu na wierzchu.