Nadziewane pieczarki
m7
Dobre na przekąskę, połączenie boczku, sera i pieczarek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dobre na przekąskę, połączenie boczku, sera i pieczarek
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
40 dag. pieczarki
15 dag. ser żółty
20 dag. wędzony boczek
Przygotowanie
kapelusze pieczarek obrać. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć, aby był chrupiący. Wyjąć z tłuszczu, ostudzić i wymieszać z tartym na małych oczkach serem. Napełnić powstałą masą kapelusze grzybów, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku 15-20 minut. Podawać gorące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.