Nadziewane pieczarki

m7
Nadziewane pieczarki

0

0 / 0

Dobre na przekąskę, połączenie boczku, sera i pieczarek

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

40 dag. pieczarki

15 dag. ser żółty

20 dag. wędzony boczek

Przygotowanie


1

kapelusze pieczarek obrać. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć, aby był chrupiący. Wyjąć z tłuszczu, ostudzić i wymieszać z tartym na małych oczkach serem. Napełnić powstałą masą kapelusze grzybów, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku 15-20 minut. Podawać gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

420

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły