Nadziewane mielońce

m7
Nadziewane mielońce

0

0 / 0

mielone z farszem...........

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 woda

150 olej

1 łyżecz. sól, pieprz

500 g wieprzowina łopatka

50 g bułka tarta

300 g pieczarki

100 g bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 łyżka bułka tarta

3 łyżka olej

0.50 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na patelnię nalać 3 łyżki oleju i rozgrzać.

2

Oczyszczone pieczarki pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, podsmażyć.

3

Do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, chwilę smażyć i na końcu dodać również pokrojoną w kostkę paprykę.

4

Farsz smażyć jeszcze około 3-4 minuty.

5

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

6

Do farszu dodać 1 łyżkę bułki tartej i wymieszać.

7

Bułka wciągnie nadmiar wytworzonego soku.

8

Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą i czosnkiem.

9

Bułkę tartą zalać wodą i po napęcznieniu dodać do mięsa.

10

Jajka wbić do miski z mięsem, doprawić do smaku i wyrobić gładką masę.

11

Mięso i farsz podzielić na równe części. Każdy kawałek masy mięsnej rozłożyć na ręce, na środku kłaść po porcji farszu i zlepić formując podłużny i średni gruby kotlet.

12

Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron po około 5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

469

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły