Nadziewane kiełbaski z grilla
m7
Są to proporcje dla 1 osoby
Wartości odżywcze na porcję
Energia
873
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
111
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
1 / 1
Są to proporcje dla 1 osoby
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szczyp. sól
4 szczyp. czosnek
2 łyżecz. musztarda
20 g ser żółty
2 szt. kiełbasa śląska
6 szt. boczek wędzony
1 szt. ketchup kotlin łagodny
1 łyżka cebula
Przygotowanie
Kiełbaskę nacinamy 2x wzdłuż (obok siebie, tak jakby w cienki trójkąt by wyciągnąć tą naciętą część. ), uważając by jej całkowicie nie rozciąć.
Ser ścieramy na małych oczkach tarki.
Cebulkę podsmażamy z odrobiną soli i czosnku.
Każą z kiełbas smarujemy wzdłuż nacięcia 1 łyżeczką musztardy, do środka nakładamy połowę cebulki, ser (tyle ile się zmieści) i na wierzch keczup.
Kiełbaski owijamy plasterkami boczku tak by spiralnie nachodziły na siebie.
Grillujemy przez ok 15 min od czasu do czasu je obracając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
873
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
111
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.