Nadziewane kiełbaski z grilla

m7
Nadziewane kiełbaski z grilla

1

1 / 1

Są to proporcje dla 1 osoby

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szcz. sól

4 szcz. czosnek

2 łyżeczka musztarda

20 g ser żółty

2 szt. kiełbasa śląska

6 szt. boczek wędzony

1 szt. ketchup kotlin łagodny

1 łyżka cebula

Przygotowanie


1

Kiełbaskę nacinamy 2x wzdłuż (obok siebie, tak jakby w cienki trójkąt by wyciągnąć tą naciętą część. ), uważając by jej całkowicie nie rozciąć.

2

Ser ścieramy na małych oczkach tarki.

3

Cebulkę podsmażamy z odrobiną soli i czosnku.

4

Każą z kiełbas smarujemy wzdłuż nacięcia 1 łyżeczką musztardy, do środka nakładamy połowę cebulki, ser (tyle ile się zmieści) i na wierzch keczup.

5

Kiełbaski owijamy plasterkami boczku tak by spiralnie nachodziły na siebie.

6

Grillujemy przez ok 15 min od czasu do czasu je obracając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły