Nadziewane kiełbaski z grilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Nadziewane kiełbaski z grilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777025.jpeg&w=3840&q=75)
Są to proporcje dla 1 osoby
1
1 / 1
Są to proporcje dla 1 osoby
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szczyp. sól
4 szczyp. czosnek
2 łyżecz. musztarda
20 g ser żółty
2 szt. kiełbasa śląska
6 szt. boczek wędzony
1 szt. ketchup kotlin łagodny
1 łyżka cebula
Przygotowanie
Kiełbaskę nacinamy 2x wzdłuż (obok siebie, tak jakby w cienki trójkąt by wyciągnąć tą naciętą część. ), uważając by jej całkowicie nie rozciąć.
Ser ścieramy na małych oczkach tarki.
Cebulkę podsmażamy z odrobiną soli i czosnku.
Każą z kiełbas smarujemy wzdłuż nacięcia 1 łyżeczką musztardy, do środka nakładamy połowę cebulki, ser (tyle ile się zmieści) i na wierzch keczup.
Kiełbaski owijamy plasterkami boczku tak by spiralnie nachodziły na siebie.
Grillujemy przez ok 15 min od czasu do czasu je obracając.