Nadziewane kiełbaski z grilla

m7
Nadziewane kiełbaski z grilla

1

1 / 1

Są to proporcje dla 1 osoby

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szczyp. sól

4 szczyp. czosnek

2 łyżecz. musztarda

20 g ser żółty

2 szt. kiełbasa śląska

6 szt. boczek wędzony

1 szt. ketchup kotlin łagodny

1 łyżka cebula

Przygotowanie


1

Kiełbaskę nacinamy 2x wzdłuż (obok siebie, tak jakby w cienki trójkąt by wyciągnąć tą naciętą część. ), uważając by jej całkowicie nie rozciąć.

2

Ser ścieramy na małych oczkach tarki.

3

Cebulkę podsmażamy z odrobiną soli i czosnku.

4

Każą z kiełbas smarujemy wzdłuż nacięcia 1 łyżeczką musztardy, do środka nakładamy połowę cebulki, ser (tyle ile się zmieści) i na wierzch keczup.

5

Kiełbaski owijamy plasterkami boczku tak by spiralnie nachodziły na siebie.

6

Grillujemy przez ok 15 min od czasu do czasu je obracając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

873

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły