Nadziewane jajka

m7

Smaczne faszerowane jajka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
87
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne faszerowane jajka.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. szczypiorek
2 łyżecz. majonez
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. tuńczyk w oleju
Przygotowanie
Jajka obrać za skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić.
Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy. Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i posypać suszonym koperkiem i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
87
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.