Nadziewane jajka

m7
Nadziewane jajka

0

0 / 0

Smaczne faszerowane jajka.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. szczypiorek

2 łyżeczka majonez

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. tuńczyk w oleju

Przygotowanie


1

Jajka obrać za skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić.

2

Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy. Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i posypać suszonym koperkiem i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły