0

Składniki

2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
2 Ząbek
czosnek
10 Dekagramów
Szynka wiejska
1 Sztuka
papryka czerwona
5 Łyżek
1 Opakowanie
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
1 Szklanka
Tymbark Pomidor 100%
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
Ser mozarella
2 Łyżeczki
Pesto bazyliowe
1 Łyżeczka
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię przekroić na dwie połówki. Wydrążyć środek za pomocą łyżeczki.
  2. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Później paprykę, szynkę i kukurydzę, a na samym końcu miąższ z cukinii i pomidory w puszce. Pod koniec dodać koncentrat, sok pomidorowy, pesto oraz przyprawy. Gotować do odparowania wody.
  3. Gotowym farszem nadziewać skórkę. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 200 stopniach. Pod koniec zapiekania dodać plasterki mozzarelli i poczekać aż się lekko roztopią. Smacznego!

Podobne przepisy

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

Łatwy Do 15 min
Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Łatwy Do 40 min
Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!