Nadziewana cukinia w barwach narodowych

MagdalenaMaria
Nadziewana cukinia w barwach narodowych

0

0 / 0

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

10 dag. szynka wiejska

1 szt. papryka czerwona

1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

1 szkl. sok pomidorowy tymbark

1 łyżecz. zioła prowansalskie

2 szczyp. sól, pieprz

2 szt. mozarella

2 łyżecz. pesto bazyliowe

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy kotlin

Przygotowanie


1

Cukinię przekroić na dwie połówki. Wydrążyć środek za pomocą łyżeczki.

2

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Później paprykę, szynkę i kukurydzę, a na samym końcu miąższ z cukinii i pomidory w puszce. Pod koniec dodać koncentrat, sok pomidorowy, pesto oraz przyprawy. Gotować do odparowania wody.

3

Gotowym farszem nadziewać skórkę. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 200 stopniach. Pod koniec zapiekania dodać plasterki mozzarelli i poczekać aż się lekko roztopią. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

387

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły