Nadziewana cukinia w barwach narodowych

MagdalenaMaria
Nadziewana cukinia w barwach narodowych

0

0 / 0

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

10 dek. szynka wiejska

1 szt. papryka czerwona

1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

1 szkl. sok pomidorowy tymbark

1 łyżeczka zioła prowansalskie

2 szcz. sól, pieprz

2 szt. mozarella

2 łyżeczka pesto bazyliowe

1 łyżeczka koncentrat pomidorowy kotlin

Przygotowanie


1

Cukinię przekroić na dwie połówki. Wydrążyć środek za pomocą łyżeczki.

2

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Później paprykę, szynkę i kukurydzę, a na samym końcu miąższ z cukinii i pomidory w puszce. Pod koniec dodać koncentrat, sok pomidorowy, pesto oraz przyprawy. Gotować do odparowania wody.

3

Gotowym farszem nadziewać skórkę. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 200 stopniach. Pod koniec zapiekania dodać plasterki mozzarelli i poczekać aż się lekko roztopią. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły