Nadziewana cukinia
m7
To przepis z mojego rodzinnego domu.Bardzo smaczna i krucha cukinia.Polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
126
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
To przepis z mojego rodzinnego domu.Bardzo smaczna i krucha cukinia.Polecam!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól biała
2 szt. cebula dymka
2 szt. jajka kurze
2 szt. cukinia młoda
1 łyżka majonez
1 łyżka koperek ogrodowy
Przygotowanie
Umyte cukinie gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 2-3 min.
jajka gotujemy na twardo i kroimy w bardzo drobną kostkę.
cebulki również kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z jajkami oraz z drobno posiekanym koperkiem,i pieprzem.
całość mieszamy z niewielką ilością majonezu.
cukinię przekroić wzdłóż,odkroić końcówki i z każdej usunąć miąższ z pestkami, delikatnie wewnątrz posolić.
napełniamy cukinie farszem i posypujemy obficie koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
126
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.