Nadziewana cukinia

m7
Nadziewana cukinia

Średnia 0 / 0

Oceń!

To przepis z mojego rodzinnego domu.Bardzo smaczna i krucha cukinia.Polecam!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól biała

2 szt. cebula dymka

2 szt. jajka kurze

2 szt. cukinia młoda

1 łyżka majonez

1 łyżka koperek ogrodowy

Przygotowanie


Umyte cukinie gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 2-3 min.

jajka gotujemy na twardo i kroimy w bardzo drobną kostkę.

cebulki również kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z jajkami oraz z drobno posiekanym koperkiem,i pieprzem.

całość mieszamy z niewielką ilością majonezu.

cukinię przekroić wzdłóż,odkroić końcówki i z każdej usunąć miąższ z pestkami, delikatnie wewnątrz posolić.

napełniamy cukinie farszem i posypujemy obficie koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

126

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły