Muszle serowe

uwielbiampl
Muszle serowe

2

0 / 0

Poznaj pyszny przepis na muszle serowe! Genialne połączenie wyśmienitych serów: ricotta, rokpol oraz camembert. Idealne danie na obiad lub kolację. Przepis jest prosty, a na jego przygotowanie wystarcza niecała godzina.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietana

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

200 g ser ricotta

100 g ser rokpol pełnotłusty

100 g ser camembert

1 szt. makaron lubella muszle

3 szt. pomidor

1 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Do miski ścieramy na tarce o dużych oczkach, sery pleśniowe, dodajemy ricottę i wyrabiamy na gładką masę.

2

Zioła drobno siekamy i dodajemy do masy.

3

Pomidory kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sera z ziołami. Wyrabiamy masę i przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli masa jest gęsta dodajemy 3 łyżki śmietany.

4

Odstawiamy na kilkanaście minut. Muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i odsączamy. Rękaw do nadzienia wypełniamy masą i napełniamy każdą muszlę.

5

Muszle układamy w natłuszczonej formie i zapiekamy 30 minut, aż się zrumienią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

724

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły