1

Składniki

200 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
200 Gramów
Ser ricotta
100 Gramów
Ser rokpol pełnotłusty
100 Gramów
Ser camembert
1 Sztuka
Makaron Lubella muszle
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski ścieramy na tarce o dużych oczkach, sery pleśniowe, dodajemy ricottę i wyrabiamy na gładką masę.
  2. Zioła drobno siekamy i dodajemy do masy.
  3. Pomidory kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sera z ziołami. Wyrabiamy masę i przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli masa jest gęsta dodajemy 3 łyżki śmietany.
  4. Odstawiamy na kilkanaście minut. Muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i odsączamy. Rękaw do nadzienia wypełniamy masą i napełniamy każdą muszlę.
  5. Muszle układamy w natłuszczonej formie i zapiekamy 30 minut, aż się zrumienią.

Opis

Pyszny przepis na muszle serowe. Idealny na obiad i kolację.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!