Muszle faszerowane mięsem mielonym

goodfoodlover
Muszle faszerowane mięsem mielonym

9

3 / 11

Sprawdź wyjątkowy przepis inspirowany spaghetti bolognese, czyli muszle faszerowane mięsem mielonym. Idealna propozycja na syty obiad dla całej rodziny. Do przygotowania potrawy niezbędne są następujące składniki: mięso wieprzowe mielone, makaron conchiglioni, ostra papryka, pomidory w puszce, czosnek i mozzarella.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. zioła prowansalskie

400 g mięso mielone wieprzowe

1 szkl. bulion drobiowy

0.20 szkl. olej

1 szt. makaron lubella inspiracje conchiglioni

1 szt. papryka ostra

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. mozzarella

Przygotowanie


1

Na dno naczynia żaroodpornego wylej pozostały sos i ułóż wcześniej przygotowany makaron. Całość posyp ziołami prowansalskimi. Między makaron ułóż pokrojoną mozzarellę. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

2

Dodaj pomidory i duś parę minut. Wlej bulion, przykryj rondel i ponownie gotuj parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do mięsa wlej 2/3 sosu pomidorowego. Dokładnie połącz składniki.

3

Podsmaż mięso. W rondku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

4

Smacznego! ;)

5

Do każdej makaronowej muszli włóż mięsny farsz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły