9

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
4 Łyżeczki
zioła prowansalskie
800 Gramów
mięso wieprzowe mielone
2 Szklanki
bulion
0.4 Szklanki
olej
2 Sztuki
ingridient
makaron Lubella Inspiracje conchiglioni
2 Sztuki
papryka ostra
2 Sztuki
pomidory w puszce
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
mozzarella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na dno naczynia żaroodpornego wylej pozostały sos i ułóż wcześniej przygotowany makaron. Całość posyp ziołami prowansalskimi. Między makaron ułóż pokrojoną mozzarellę. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  2. Dodaj pomidory i duś parę minut. Wlej bulion, przykryj rondel i ponownie gotuj parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do mięsa wlej 2/3 sosu pomidorowego. Dokładnie połącz składniki.
  3. Podsmaż mięso. W rondku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Smacznego! ;)
  5. Do każdej makaronowej muszli włóż mięsny farsz.

Opis

Inspirowany spaghetti bolognese, podany po mojemu :)

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Łatwy Do 40 min
Pulpeciki w sosie pikantnym z oliwkami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Spaghetti bolognese

Łatwy Do 40 min
Spaghetti bolognese

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!