Muszle faszerowane mięsem mielonym
goodfoodlover
Sprawdź wyjątkowy przepis inspirowany spaghetti bolognese, czyli muszle faszerowane mięsem mielonym. Idealna propozycja na syty obiad dla całej rodziny. Do przygotowania potrawy niezbędne są następujące składniki: mięso wieprzowe mielone, makaron conchiglioni, ostra papryka, pomidory w puszce, czosnek i mozzarella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
963
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
96
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
9
3 / 11
Sprawdź wyjątkowy przepis inspirowany spaghetti bolognese, czyli muszle faszerowane mięsem mielonym. Idealna propozycja na syty obiad dla całej rodziny. Do przygotowania potrawy niezbędne są następujące składniki: mięso wieprzowe mielone, makaron conchiglioni, ostra papryka, pomidory w puszce, czosnek i mozzarella.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. zioła prowansalskie
400 g mięso mielone wieprzowe
1 szkl. bulion drobiowy
0.20 szkl. olej
1 szt. makaron lubella inspiracje conchiglioni
1 szt. papryka ostra
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. mozzarella
Przygotowanie
Na dno naczynia żaroodpornego wylej pozostały sos i ułóż wcześniej przygotowany makaron. Całość posyp ziołami prowansalskimi. Między makaron ułóż pokrojoną mozzarellę. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj pomidory i duś parę minut. Wlej bulion, przykryj rondel i ponownie gotuj parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do mięsa wlej 2/3 sosu pomidorowego. Dokładnie połącz składniki.
Podsmaż mięso. W rondku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smacznego! ;)
Do każdej makaronowej muszli włóż mięsny farsz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
963
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
96
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.