Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

goodfoodlover
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

1

0 / 0

Przepis na muszle nafaszerowane kurczakiem i szpinakiem - bardzo szybkie i lekkie danie. Do przygotowania tego pysznego obiadu będą Ci potrzebne następujące składniki: sól, pieprz, makaron typu muszle, szpinak, filet z kurczaka, ser mozzarella, ząbek czosnku oraz 3 łyżki oleju.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szcz. sól, pieprz

300 g makaron lubella muszle

600 g szpinak

2 szt. filet z kurczaka

1 szt. mozarella

1 szt. ząbek czosnku

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Liście szpinaku wrzuć na wrzątek i gotuj 2-3 minuty. Odcedź i drobno posiekaj.

2

Do każdej muszli makaronowej włóż farsz i ułóż mozzarellę. Zapiekaj danie przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

3

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wrzuć do mięsa. Dokładnie połącz składniki. Kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni z dodatkami

4

Przełóż szpinak do kurczaka i wymieszaj składniki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły