Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

goodfoodlover

Przepis na muszle nafaszerowane kurczakiem i szpinakiem - bardzo szybkie i lekkie danie. Do przygotowania tego pysznego obiadu będą Ci potrzebne następujące składniki: sól, pieprz, makaron typu muszle, szpinak, filet z kurczaka, ser mozzarella, ząbek czosnku oraz 3 łyżki oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1324
kcal
Białka
109
gram
Węglowodany
117
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis na muszle nafaszerowane kurczakiem i szpinakiem - bardzo szybkie i lekkie danie. Do przygotowania tego pysznego obiadu będą Ci potrzebne następujące składniki: sól, pieprz, makaron typu muszle, szpinak, filet z kurczaka, ser mozzarella, ząbek czosnku oraz 3 łyżki oleju.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
300 g makaron lubella muszle
600 g szpinak
2 szt. filet z kurczaka
1 szt. mozarella
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka olej
Przygotowanie
Liście szpinaku wrzuć na wrzątek i gotuj 2-3 minuty. Odcedź i drobno posiekaj.
Do każdej muszli makaronowej włóż farsz i ułóż mozzarellę. Zapiekaj danie przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wrzuć do mięsa. Dokładnie połącz składniki. Kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni z dodatkami
Przełóż szpinak do kurczaka i wymieszaj składniki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1324
kcal
Białka
109
gram
Węglowodany
117
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.