Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami

malg
Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami

1

0 / 0

Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. cukinia

2 łyżka masło

25 dag. makaron lubella muszle

70 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w pióra, szklimy na maśle, dodajemy cukinię i podsmażamy do miękkości. Wszystkie składniki mieszamy.

2

Pieczarki kroimy w cienkie paski.

3

Pieczarki doprawiamy, podsmażamy i zdejmujemy z patelni.

4

Muszle gotujemy al dente, studzimy i faszerujemy je przygotowanym farszem. Zapiekamy z serem żółtym 5 minut w temp. 180 stopni C.

5

Przygotowujemy wszystkie składniki.

6

Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły