Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami

malg
Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami

1

0 / 0

Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. cukinia

2 łyżka masło

25 dek. makaron lubella muszle

70 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w pióra, szklimy na maśle, dodajemy cukinię i podsmażamy do miękkości. Wszystkie składniki mieszamy.

2

Pieczarki kroimy w cienkie paski.

3

Pieczarki doprawiamy, podsmażamy i zdejmujemy z patelni.

4

Muszle gotujemy al dente, studzimy i faszerujemy je przygotowanym farszem. Zapiekamy z serem żółtym 5 minut w temp. 180 stopni C.

5

Przygotowujemy wszystkie składniki.

6

Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły