Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami
malg
Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
2 łyżka masło
25 dag. makaron lubella muszle
70 dag. pieczarki
Przygotowanie
Cebulę kroimy w pióra, szklimy na maśle, dodajemy cukinię i podsmażamy do miękkości. Wszystkie składniki mieszamy.
Pieczarki kroimy w cienkie paski.
Pieczarki doprawiamy, podsmażamy i zdejmujemy z patelni.
Muszle gotujemy al dente, studzimy i faszerujemy je przygotowanym farszem. Zapiekamy z serem żółtym 5 minut w temp. 180 stopni C.
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.