Muszle faszerowane cukinią i pieczarkami
malg
Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.
1
0 / 0
Polecam wszystkim miłośnikom cukinii.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
2 łyżka masło
25 dek. makaron lubella muszle
70 dek. pieczarki
Przygotowanie
1
Cebulę kroimy w pióra, szklimy na maśle, dodajemy cukinię i podsmażamy do miękkości. Wszystkie składniki mieszamy.
2
Pieczarki kroimy w cienkie paski.
3
Pieczarki doprawiamy, podsmażamy i zdejmujemy z patelni.
4
Muszle gotujemy al dente, studzimy i faszerujemy je przygotowanym farszem. Zapiekamy z serem żółtym 5 minut w temp. 180 stopni C.
5
Przygotowujemy wszystkie składniki.
6
Cukinię myjemy, kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem.