Muszelki z wędzonym łososiem

monikap
Muszelki z wędzonym łososiem

0

0 / 0

Dla wszystkich wielbicieli łososia:) danie robię zawsze kiedy mam ochotę na coś pysznego a na przygotowanie obiadu nie mam zbyt dużo czasu

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól, pieprz

200 g makaron muszelki

200 g łosoś wędzony

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. koper ogrodowy

1 łyżka oliwa

5 łyżka wino białe

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

2

Koper opłukać, posiekać, cebulę i czosnek posiekać, na patelni rozgrzać oliwę wrzucić cebulę i czosnek zeszklić. Wlać wino i poczekać aż odparuje, łososia pokroić na kawałki, dodać do cebuli, delikatnie wymieszać, dodać posiekany koperek i podusić kilka minut.

3

Na koniec dodać śmietankę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

4

Łososia wymieszać z makaronem. Smacznego:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

325

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły