Muszelki z wędzonym łososiem
monikap
Dla wszystkich wielbicieli łososia:) danie robię zawsze kiedy mam ochotę na coś pysznego a na przygotowanie obiadu nie mam zbyt dużo czasu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
325
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla wszystkich wielbicieli łososia:) danie robię zawsze kiedy mam ochotę na coś pysznego a na przygotowanie obiadu nie mam zbyt dużo czasu
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
200 g makaron muszelki
200 g łosoś wędzony
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. koper ogrodowy
1 łyżka oliwa
5 łyżka wino białe
Przygotowanie
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Koper opłukać, posiekać, cebulę i czosnek posiekać, na patelni rozgrzać oliwę wrzucić cebulę i czosnek zeszklić. Wlać wino i poczekać aż odparuje, łososia pokroić na kawałki, dodać do cebuli, delikatnie wymieszać, dodać posiekany koperek i podusić kilka minut.
Na koniec dodać śmietankę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Łososia wymieszać z makaronem. Smacznego:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
325
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.