Muszelki z kurczakiem w sosie ziołowo-jogurtowym
m7
Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.
1
0 / 0
Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylia
1 łyżeczka tymianek
1 łyżeczka estragon
300 g makaron muszelki
125 g jogurt naturalny
1 szt. pierś kurczaka
4 łyżka oliwa z oliwek
4 łyżka ocet winny
Przygotowanie
Zioła wymieszać z octem i oliwą.
Marynatą zalać pierś kurczaka pokrojoną w paseczki i odstawić na min. 1 godzinę.
Ugotować makaron.
Kurczaka podsmażyć na patelni razem z marynatą.
Dodać jogurt.
Makaron podawać z kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym.