Muszelki z kurczakiem w sosie ziołowo-jogurtowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Muszelki z kurczakiem w sosie ziołowo-jogurtowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294794.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.
1
0 / 0
Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. bazylia
1 łyżecz. tymianek
1 łyżecz. estragon
300 g makaron muszelki
125 g jogurt naturalny
1 szt. pierś kurczaka
4 łyżka oliwa z oliwek
4 łyżka ocet winny
Przygotowanie
Zioła wymieszać z octem i oliwą.
Marynatą zalać pierś kurczaka pokrojoną w paseczki i odstawić na min. 1 godzinę.
Ugotować makaron.
Kurczaka podsmażyć na patelni razem z marynatą.
Dodać jogurt.
Makaron podawać z kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym.