1

Składniki

1 Łyżeczka
oregano
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
Estragon
300 Gramów
Makaron muszelki
125 Gramów
jogurt naturalny
1 Sztuka
pierś kurczaka
4 Łyżki
oliwa z oliwek
4 Łyżki
ocet winny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zioła wymieszać z octem i oliwą.
  2. Marynatą zalać pierś kurczaka pokrojoną w paseczki i odstawić na min. 1 godzinę.
  3. Ugotować makaron.
  4. Kurczaka podsmażyć na patelni razem z marynatą.
  5. Dodać jogurt.
  6. Makaron podawać z kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym.

Opis

Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!