1

Składniki

1 Łyżeczka
oregano
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
Estragon
300 Gramów
Makaron muszelki
125 Gramów
jogurt naturalny
1 Sztuka
pierś kurczaka
4 Łyżki
oliwa z oliwek
4 Łyżki
ocet winny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zioła wymieszać z octem i oliwą.
  2. Marynatą zalać pierś kurczaka pokrojoną w paseczki i odstawić na min. 1 godzinę.
  3. Ugotować makaron.
  4. Kurczaka podsmażyć na patelni razem z marynatą.
  5. Dodać jogurt.
  6. Makaron podawać z kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym.

Opis

Bardzo prosta potrawa, praktycznie bez soli! Kurczak kruszeje i nabiera smaku dzięki zalewie z octu winnego i ziół. Serdecznie polecam, gdy brak czasu na bardziej wymyślne dania.

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz

Zupa pomidorowa z kozim serem

Łatwy Do 40 min

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!