4

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana 22%
1 Puszka
Fasola czerwona
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella muszelki morskie
500 Gramów
pieczarki
100 Gramów
masło
5 Sztuk
pomidorki koktajlowe
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i dusimy na maśle do miękkości (ok.15 min). Dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania aksamitnego sosu. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i przepuszczony przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Makaron mieszamy z gorącym sosem, posypujemy natką pietruszki. Przystrajamy pomidorkami i listkiem pietruszki.

Opis

Pyszny przepis

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Wstążki w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!