Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979711.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny przepis na muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Danie nie powinno sprawić kłopotów nawet niedoświadczonym kucharzom. Dodatkowy plus to ekspresowy czas przygotowania - nie dłużej niż 40 minut. Rozkoszuj się niepowtarzalnym smakiem!
4
0 / 0
Pyszny przepis na muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Danie nie powinno sprawić kłopotów nawet niedoświadczonym kucharzom. Dodatkowy plus to ekspresowy czas przygotowania - nie dłużej niż 40 minut. Rozkoszuj się niepowtarzalnym smakiem!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana 22%
1 puszka fasola czerwona
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
400 g makaron lubella muszelki morskie
500 g pieczarki
100 g masło
5 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. nać pietruszki
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i dusimy na maśle do miękkości (ok.15 min). Dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania aksamitnego sosu. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i przepuszczony przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron mieszamy z gorącym sosem, posypujemy natką pietruszki. Przystrajamy pomidorkami i listkiem pietruszki.