Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

uwielbiampl
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

4

0 / 0

Pyszny przepis na muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Danie nie powinno sprawić kłopotów nawet niedoświadczonym kucharzom. Dodatkowy plus to ekspresowy czas przygotowania - nie dłużej niż 40 minut. Rozkoszuj się niepowtarzalnym smakiem!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 śmietana 22%

1 pusz. fasola czerwona

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

400 g makaron lubella muszelki morskie

500 g pieczarki

100 g masło

5 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. nać pietruszki

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

W międzyczasie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i dusimy na maśle do miękkości (ok.15 min). Dodajemy śmietankę i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania aksamitnego sosu. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i przepuszczony przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Makaron mieszamy z gorącym sosem, posypujemy natką pietruszki. Przystrajamy pomidorkami i listkiem pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły