Muszelki morskie z wędzonym łososiem
lubella
1
0 / 0
Poznaj przepis na muszelki morskie z wędzonym łososiem. Danie będące źródłem pełnowartościowego białka oraz aminokwasów. Do jego wykonania prócz ryby i makaronu niezbędne będą następujące składniki: pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, nać pietruszki oraz parmezan.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella muszelki morskie
100 g łosoś wędzony
10 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka oliwa z oliwek
0.50 pęcz. nać pietruszki
80 g parmezan
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki i smażymy dalej przez kilka minut.
Dodajemy makaron, drobno posiekaną pietruszkę. Następnie całość mieszamy.
Podajemy posypane startym parmezanem.