Muszelki morskie z wędzonym łososiem
lubella

Poznaj przepis na muszelki morskie z wędzonym łososiem. Danie będące źródłem pełnowartościowego białka oraz aminokwasów. Do jego wykonania prócz ryby i makaronu niezbędne będą następujące składniki: pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, nać pietruszki oraz parmezan.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Poznaj przepis na muszelki morskie z wędzonym łososiem. Danie będące źródłem pełnowartościowego białka oraz aminokwasów. Do jego wykonania prócz ryby i makaronu niezbędne będą następujące składniki: pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, nać pietruszki oraz parmezan.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella muszelki morskie
100 g łosoś wędzony
10 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka oliwa z oliwek
0.50 pęcz. nać pietruszki
80 g parmezan
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Kroki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki i smażymy dalej przez kilka minut.

Dodajemy makaron, drobno posiekaną pietruszkę. Następnie całość mieszamy.

Podajemy posypane startym parmezanem.

Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.