Muszelki morskie z wędzonym łososiem

lubella
Muszelki morskie z wędzonym łososiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Poznaj przepis na muszelki morskie z wędzonym łososiem. Danie będące źródłem pełnowartościowego białka oraz aminokwasów. Do jego wykonania prócz ryby i makaronu niezbędne będą następujące składniki: pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, nać pietruszki oraz parmezan.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella muszelki morskie

100 g łosoś wędzony

10 szt. pomidorki koktajlowe

2 łyżka oliwa z oliwek

0.50 pęcz. nać pietruszki

80 g parmezan

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 1

Łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

Krok 2

Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki i smażymy dalej przez kilka minut.

Krok 3

Dodajemy makaron, drobno posiekaną pietruszkę. Następnie całość mieszamy.

Krok 4

Podajemy posypane startym parmezanem.

Krok 5
Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

523

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły