Muszelki morskie z chorizo

goodfoodlover
Muszelki morskie z chorizo

6

0 / 0

Tym razem prezentujemy przepis na hiszpańską nutę! Przed Państwem przepyszne muszelki morskie z kiełbasą chorizo. Prawdziwie iberyjska uczta na Twoim talerzu. Zachęcamy do poznawania kuchni świata razem z nami!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łodyga rozmaryn

2 łyżecz. sól, pieprz

0.50 szt. makaron lubella muszelki morskie

2 szt. kiełbaski

1 szt. pomidory krojone łowicz

0.50 szt. cebula

4 łyżka oliwa

25 dag. kiełbasa chorizo

1 szkl. wino czerwone

Przygotowanie


1

Rozgrzać oliwę i podsmażyć składniki do momentu wytopienia się części tłuszczu z kiełbasy i zeszklenia się cebuli. Dodać kilka listków świeżego rozmarynu i dolać wino. Kiedy wino się już zredukuje, dodać pomidory.

2

Całość dusić do momentu zredukowania sosu pomidorowego, doprawić do smaku, jeśli trzeba i połączyć z makaronem. Można dodać jeszcze trochę rozmarynu.

3

Kiełbasę kroimy na plasterki, cebulę w drobną kostkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły