Muszelki morskie z chorizo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Muszelki morskie z chorizo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472120.jpeg&w=3840&q=75)
Tym razem prezentujemy przepis na hiszpańską nutę! Przed Państwem przepyszne muszelki morskie z kiełbasą chorizo. Prawdziwie iberyjska uczta na Twoim talerzu. Zachęcamy do poznawania kuchni świata razem z nami!
6
0 / 0
Tym razem prezentujemy przepis na hiszpańską nutę! Przed Państwem przepyszne muszelki morskie z kiełbasą chorizo. Prawdziwie iberyjska uczta na Twoim talerzu. Zachęcamy do poznawania kuchni świata razem z nami!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 łodyga rozmaryn
2 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szt. makaron lubella muszelki morskie
2 szt. kiełbaski
1 szt. pomidory krojone łowicz
0.50 szt. cebula
4 łyżka oliwa
25 dag. kiełbasa chorizo
1 szkl. wino czerwone
Przygotowanie
Rozgrzać oliwę i podsmażyć składniki do momentu wytopienia się części tłuszczu z kiełbasy i zeszklenia się cebuli. Dodać kilka listków świeżego rozmarynu i dolać wino. Kiedy wino się już zredukuje, dodać pomidory.
Całość dusić do momentu zredukowania sosu pomidorowego, doprawić do smaku, jeśli trzeba i połączyć z makaronem. Można dodać jeszcze trochę rozmarynu.
Kiełbasę kroimy na plasterki, cebulę w drobną kostkę.