Muszelki morskie z chorizo

goodfoodlover
Muszelki morskie z chorizo

Średnia 0 / 0

Oceń!

Tym razem prezentujemy przepis na hiszpańską nutę! Przed Państwem przepyszne muszelki morskie z kiełbasą chorizo. Prawdziwie iberyjska uczta na Twoim talerzu. Zachęcamy do poznawania kuchni świata razem z nami!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 łodyga rozmaryn

2 łyżecz. sól, pieprz

0.50 szt. makaron lubella muszelki morskie

2 szt. kiełbaski

1 szt. pomidory krojone łowicz

0.50 szt. cebula

4 łyżka oliwa

25 dag. kiełbasa chorizo

1 szkl. wino czerwone

Przygotowanie


Rozgrzać oliwę i podsmażyć składniki do momentu wytopienia się części tłuszczu z kiełbasy i zeszklenia się cebuli. Dodać kilka listków świeżego rozmarynu i dolać wino. Kiedy wino się już zredukuje, dodać pomidory.

Całość dusić do momentu zredukowania sosu pomidorowego, doprawić do smaku, jeśli trzeba i połączyć z makaronem. Można dodać jeszcze trochę rozmarynu.

Kiełbasę kroimy na plasterki, cebulę w drobną kostkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1404

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły