0

Składniki

250 Mililitrów
Śmietana kremówka
2 Sztuki
jajka
2 Łyżki
cukier
1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Śliwkowy Łowicz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
2 Łyżki
woda
0.5 Szklanki
orzechy
0.5 Szklanki
rodzynki
1 Łyżka
Skórka pomarańczowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą pianę.
  2. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia (ok. 15 minut).
  3. Kremówkę ubij w wysokim naczyniu.
  4. Trzy czwarte słoiczka Czekodżemu Śliwkowego Łowicz przełóż do miseczki i rozetrzyj, aby był rzadszy.
  5. Do Czekodżemu dodaj ubitą kremówkę i jajka i delikatnie wymieszaj.
  6. Żelatynę delikatnie podgrzej w kąpieli wodnej i dodaj do musu.
  7. Wylej do szklaneczek i odstaw do lodówki do stężenia (ok. 1 godzina).
  8. Przed podaniem udekoruj Czekodżemem i bakaliami.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Profiteroles wypełnione Czekodżemem Brzoskwiniowym i oblane ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Profiteroles wypełnione Czekodżemem Brzoskwiniowym i oblane miękką, przypieczoną bezą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gryczane placuszki z dżemem 100%

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!