1

Składniki

2 Szklanki
mleko
10 Łyżek
Śmietanka
2 Łyżki
Dżem
10 Dekagramów
ryż biały
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować na sypko z mlekiem, dodając pod koniec prużenia cukier.
  2. Do przestudzonego wlać śmietankę i ubijać na puszystą masę. Przełożyć do salaterki i ubrać na wierzchu dżemem.

Opis

Idealny musy ;)

Podobne przepisy

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!