1

Składniki

2 Szklanki
mleko
10 Łyżek
Śmietanka
2 Łyżki
Dżem
10 Dekagramów
ryż biały
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować na sypko z mlekiem, dodając pod koniec prużenia cukier.
  2. Do przestudzonego wlać śmietankę i ubijać na puszystą masę. Przełożyć do salaterki i ubrać na wierzchu dżemem.

Opis

Idealny musy ;)

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Deser grysikowy

Łatwy Do 40 min
Deser grysikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!