1

Składniki

2 Szklanki
mleko
10 Łyżek
Śmietanka
2 Łyżki
Dżem
10 Dekagramów
ryż biały
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować na sypko z mlekiem, dodając pod koniec prużenia cukier.
  2. Do przestudzonego wlać śmietankę i ubijać na puszystą masę. Przełożyć do salaterki i ubrać na wierzchu dżemem.

Opis

Idealny musy ;)

Podobne przepisy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!