Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
maspexdigital
Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli to znakomity przepis na przystawkę, która sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Zaskocz swoich bliskich czymś nowym, wytrawnym i pysznym.
0
0 / 0
Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli to znakomity przepis na przystawkę, która sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Zaskocz swoich bliskich czymś nowym, wytrawnym i pysznym.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
400 g wątróbka drobiowa
1.50 kostka masło
1 kg czerwona cebula
3 łyżka ocet balsamiczny
3 łyżka dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony łowicz
1 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. chleb wiejski
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Wątróbkę usmażyć na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Następnie za pomocą blendera zmiksować z kostką masła na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Mus przełożyć do miski, zabezpieczyć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Cebulę posiekać w pióra i dusić na maśle przez około 20 minut na wolnym ogniu. Dodać ocet, pieprz, sól oraz dżem i smażyć tak długo, aż zgęstnieje.
Chleb oraz ogórki pokroić w plastry, pasztet nakładać na kanapki, następnie wyłożyć konfiturę a na końcu dekorować plastrami ogórka.