Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli

maspexdigital
Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli

0

0 / 0

Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli to znakomity przepis na przystawkę, która sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Zaskocz swoich bliskich czymś nowym, wytrawnym i pysznym.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

400 g wątróbka drobiowa

1.50 kost. masło

1 kg czerwona cebula

3 łyżka ocet balsamiczny

3 łyżka dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony łowicz

1 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. chleb wiejski

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Wątróbkę usmażyć na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2

Następnie za pomocą blendera zmiksować z kostką masła na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem według uznania.

3

Mus przełożyć do miski, zabezpieczyć folią spożywczą i wstawić do lodówki.

4

Cebulę posiekać w pióra i dusić na maśle przez około 20 minut na wolnym ogniu. Dodać ocet, pieprz, sól oraz dżem i smażyć tak długo, aż zgęstnieje.

5

Chleb oraz ogórki pokroić w plastry, pasztet nakładać na kanapki, następnie wyłożyć konfiturę a na końcu dekorować plastrami ogórka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły