0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
5 Sztuk
Ciasteczka amaretto
3 Łyżki
cukier
60 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ubijamy kremówkę z łyżką cukru.
  2. Truskawki miksujemy na purre z 2 łyżkami cukru.
  3. W szklanym pucharku na dno kruszymy po jednym cisteczku amaretto, na to dajemy po łyżce bitej śmietany. Następnie po dwie łyżki puree truskawkowego.
  4. Układamy warstwy jeszcze raz. Robimy kleksa z bitej śmietany.
  5. Wstawiamy do lodówk na 2 godziny.
  6. Przed podaniem ozdabiamy pokruszonym ciastczkiem amaretto oraz plasterkiem truskawki.

Opis

Teraz, gdy zaczyna się sezon truskawkowy, nie mogłam się powstrzymać, aby nie zrobić tego deseru. Mus truskawkowy, bita śmietana i ciasteczka amaretto. Trzy proste składniki, a efektem jest niebiański deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!