Mus truskawkowy z włoskimi ciasteczkami amaretto

m7
Mus truskawkowy z włoskimi ciasteczkami amaretto

0

3 / 1

Mus truskawkowy, bita śmietana i ciasteczka amaretto - trzy proste składniki, a efektem jest niebiański deser. Polecamy w szczególności, kiedy jest sezon na słodkie i smaczne truskawki.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

5 szt. ciasteczka amaretto

3 łyżka cukier

60 dek. truskawki

Przygotowanie


1

Ubijamy kremówkę z łyżką cukru.

2

Truskawki miksujemy na pure z 2 łyżkami cukru.

3

W szklanym pucharku na dno kruszymy po jednym ciasteczku amaretto, na to dajemy po łyżce bitej śmietany. Następnie po dwie łyżki pure truskawkowego.

4

Układamy warstwy jeszcze raz. Robimy kleksa z bitej śmietany.

5

Wstawiamy do lodówk na 2 godziny.

6

Przed podaniem ozdabiamy pokruszonym ciasteczkiem amaretto oraz plasterkiem truskawki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły