MUS JABLKOWY

m7
MUS JABLKOWY

0

0 / 0

Deser malo skomplikowany ale za to jaka klasa

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. jabłko

1 szt. białko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka sok z cytryny

4 łyżka płatki owsiane

2 łyżka miód

2 łyżka sok jabłkowy

Przygotowanie


1

1 jablka pokroic w kostke (bez gniazd nasiennych) wrzucic do garnka dodac sok z cytryny i 2 lyzki wody jablka w tym rozgotowac a pozniej przetrzec przez geste sito

2

2 bialko ubic na sztywna piane a pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy dodac 2 lyzki musu jablkowego i delikatnie wymieszac

3

3 na patelni teflonowej uprazyc platki owsiane (krotko) przesypac do miski dodac miod i sok jablkowy stale mieszajac

4

4 mus przelozyc do pucharkow na wierzch polozyc piane jablkowa (delikatnie) i posypac platkami w miodzie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

176

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły