MUS JABLKOWY
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![MUS JABLKOWY](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033948.jpeg&w=3840&q=75)
Deser malo skomplikowany ale za to jaka klasa
0
0 / 0
Deser malo skomplikowany ale za to jaka klasa
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. jabłko
1 szt. białko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka sok z cytryny
4 łyżka płatki owsiane
2 łyżka miód
2 łyżka sok jabłkowy
Przygotowanie
1 jablka pokroic w kostke (bez gniazd nasiennych) wrzucic do garnka dodac sok z cytryny i 2 lyzki wody jablka w tym rozgotowac a pozniej przetrzec przez geste sito
2 bialko ubic na sztywna piane a pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy dodac 2 lyzki musu jablkowego i delikatnie wymieszac
3 na patelni teflonowej uprazyc platki owsiane (krotko) przesypac do miski dodac miod i sok jablkowy stale mieszajac
4 mus przelozyc do pucharkow na wierzch polozyc piane jablkowa (delikatnie) i posypac platkami w miodzie