MUS JABLKOWY
m7
Deser malo skomplikowany ale za to jaka klasa
Wartości odżywcze na porcję
Energia
176
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Deser malo skomplikowany ale za to jaka klasa
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. jabłko
1 szt. białko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka sok z cytryny
4 łyżka płatki owsiane
2 łyżka miód
2 łyżka sok jabłkowy
Przygotowanie
1 jablka pokroic w kostke (bez gniazd nasiennych) wrzucic do garnka dodac sok z cytryny i 2 lyzki wody jablka w tym rozgotowac a pozniej przetrzec przez geste sito
2 bialko ubic na sztywna piane a pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy dodac 2 lyzki musu jablkowego i delikatnie wymieszac
3 na patelni teflonowej uprazyc platki owsiane (krotko) przesypac do miski dodac miod i sok jablkowy stale mieszajac
4 mus przelozyc do pucharkow na wierzch polozyc piane jablkowa (delikatnie) i posypac platkami w miodzie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
176
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.