Example thumb
0

Składniki

3 Kilogramy
jabłko
1 Sztuka
cytryna
3 Łyżki
Cukier żelujący
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.
  2. Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.
  3. Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.

Opis

Idealny do rogalików i innych wypieków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!