Mus jabłkowo-cytrynowy.

m7
Mus jabłkowo-cytrynowy.

0

0 / 0

Idealny do rogalików i innych wypieków.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 kg jabłko

1 szt. cytryna

3 łyżka cukier żelujący

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.

2

Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.

3

Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

213

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły