0

Składniki

3 Kilogramy
jabłko
1 Sztuka
cytryna
3 Łyżki
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.
  2. Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.
  3. Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.

Opis

Idealny do rogalików i innych wypieków.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!