Mus jabłkowo-cytrynowy.

m7

Idealny do rogalików i innych wypieków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealny do rogalików i innych wypieków.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 kg jabłko
1 szt. cytryna
3 łyżka cukier żelujący
Przygotowanie
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.
Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.
Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.