0

Składniki

3 Kilogramy
jabłko
1 Sztuka
cytryna
3 Łyżki
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.
  2. Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.
  3. Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.

Opis

Idealny do rogalików i innych wypieków.

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone jabłka z dżemem

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Odwrócone babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!