Mus jabłkowo-cytrynowy.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mus jabłkowo-cytrynowy.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567078.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny do rogalików i innych wypieków.
0
0 / 0
Idealny do rogalików i innych wypieków.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 kg jabłko
1 szt. cytryna
3 łyżka cukier żelujący
Przygotowanie
1
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy odrobiną wody. Gotujemy aż jabłka się rozgotują. Cytrynę parzymy i ścieramy z niej skórkę.
2
Do jabłek wsypujemy cukru żelującego (wedle uznania), startą skórkę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wszystko gotujemy ok 5 min. Na końcu doprawiamy cynamonem i mieszamy.
3
Gorący mus wlewamy do słoika i dobrze zakręcamy, pasteryzujemy ok.10 min.