Mus czekoladowy z solonym karmelem z popcornem karmelowym

decomorreno
Mus czekoladowy z solonym karmelem z popcornem karmelowym

1

5 / 1

Przedstawiamy przepis na obłędnie czekoladowy mus z serkiem mascarpone, wzbogacony solonym sosem karmelowym i uwieńczony dodatkiem popcornu. Idealnie zaspokaja apetyt na słodycze, a dodatkowo dzięki wysokiej zawartości kakao koi nerwy. Czego chcieć więcej? Do przepisu będzie potrzebne 1 opakowanie popcorn karmelowy.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g mascarpone

200 śmietana 36%

150 g masa kajmakowa

1 szczyp. sól

40 g kakao decomorreno

1 szt. popcorn

Przygotowanie


1

W dużej misce ubij razem śmietankę oraz mascarpone. Dodaj masę kajmakową, szczyptę soli oraz kakao. Przełóż do 4 szklanek.

2

Popcornem karmelowym udekoruj szklanki.Możesz podawać od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu. Popcorn możesz kupić gotowy lub przygotować go samemu np. w mikrofalówce i obtoczyć go w masie kajmakowej.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły