Mus czekoladowy z solonym karmelem z popcornem karmelowym
decomorreno
Przedstawiamy przepis na obłędnie czekoladowy mus z serkiem mascarpone, wzbogacony solonym sosem karmelowym i uwieńczony dodatkiem popcornu. Idealnie zaspokaja apetyt na słodycze, a dodatkowo dzięki wysokiej zawartości kakao koi nerwy. Czego chcieć więcej? Do przepisu będzie potrzebne 1 opakowanie popcorn karmelowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
477
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Przedstawiamy przepis na obłędnie czekoladowy mus z serkiem mascarpone, wzbogacony solonym sosem karmelowym i uwieńczony dodatkiem popcornu. Idealnie zaspokaja apetyt na słodycze, a dodatkowo dzięki wysokiej zawartości kakao koi nerwy. Czego chcieć więcej? Do przepisu będzie potrzebne 1 opakowanie popcorn karmelowy.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mascarpone
200 śmietana 36%
150 g masa kajmakowa
1 szczyp. sól
40 g kakao decomorreno
1 szt. popcorn
Przygotowanie
W dużej misce ubij razem śmietankę oraz mascarpone. Dodaj masę kajmakową, szczyptę soli oraz kakao. Przełóż do 4 szklanek.
Popcornem karmelowym udekoruj szklanki.Możesz podawać od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu. Popcorn możesz kupić gotowy lub przygotować go samemu np. w mikrofalówce i obtoczyć go w masie kajmakowej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
477
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.