Mus czekoladowy klasyczny

m7
Mus czekoladowy klasyczny

0

0 / 0

Pyszny puszysty mus czekoladowy z odrobiną alkoholu.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 brandy

200 g czekolada

7 szt. jaja kurze całe

1.50 łyżka masło

2 łyżka sok pomarańczowy

Przygotowanie


1

Masło rozpuścić dodać 150 g pokruszonej czekolady, ogrzewać aż czekolada się rozpuści.

2

Wlać brandy i sok, odrobinę wystudzić.

3

Do masy dodać żółtka i ubitą z białek pianę.

4

Masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i odstawić na 4 h do lodówki.

5

Resztą czekolady posypać mus.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły