Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
Brandy
200 Gramów
czekolada
7 Sztuk
jaja kurze całe
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
Sok pomarańczowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić dodać 150 g pokruszonej czekolady, ogrzewać aż czekolada się rozpuści.
  2. Wlać brandy i sok, odrobinę wystudzić.
  3. Do masy dodać żółtka i ubitą z białek pianę.
  4. Masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i odstawić na 4 h do lodówki.
  5. Resztą czekolady posypać mus.

Opis

Pyszny puszysty mus czekoladowy z odrobiną alkoholu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!