0

Składniki

150 Mililitrów
Brandy
200 Gramów
czekolada
7 Sztuk
jaja kurze całe
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
sok pomarańczowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić dodać 150 g pokruszonej czekolady, ogrzewać aż czekolada się rozpuści.
  2. Wlać brandy i sok, odrobinę wystudzić.
  3. Do masy dodać żółtka i ubitą z białek pianę.
  4. Masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i odstawić na 4 h do lodówki.
  5. Resztą czekolady posypać mus.

Opis

Pyszny puszysty mus czekoladowy z odrobiną alkoholu.

Podobne przepisy

Suflet z kawą

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet z kawą

Torcik omletowy

Przepis
Średni Do 40 min
Torcik omletowy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!