0

Składniki

150 Mililitrów
Brandy
200 Gramów
czekolada
7 Sztuk
jaja kurze całe
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
sok pomarańczowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić dodać 150 g pokruszonej czekolady, ogrzewać aż czekolada się rozpuści.
  2. Wlać brandy i sok, odrobinę wystudzić.
  3. Do masy dodać żółtka i ubitą z białek pianę.
  4. Masę przełożyć do wyłożonej folią foremki i odstawić na 4 h do lodówki.
  5. Resztą czekolady posypać mus.

Opis

Pyszny puszysty mus czekoladowy z odrobiną alkoholu.

Podobne przepisy

Suflet z kawą

Średni Do 1 godz
Suflet z kawą

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!