Mus czekoladowy

m7
Mus czekoladowy

1

3 / 1

Pyszny mus czekoladowy przygotujesz w kilka minut. Jest aksamitny, delikatny i mocno czekoladowy.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietanka kremowa 30%

4 łyżeczka cukier

4 łyżeczka płatki migdałowe

1 szt. czekolada gorzka

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka bita śmietana

Przygotowanie


1

Czekoladę rozdrabniamy (zostawiamy jedną kostkę do dekoracji), roztapiamy w garnuszku na parze lub w mikrofali.

2

Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 łyżeczek cukru.

3

Żółtka ubijamy z 2 łyżeczkami cukru.

4

Do żółtek dodajemy po łyżce roztopionej czekolady, cały czas mieszając, na koniec dodajemy ubitą śmietanę (zostawiamy 4 łyżki do dekoracji).

5

Tak przygotowany mus wlewamy do 4 małych szklaneczek, na górę dodajemy po łyżce bitej śmietany, posypujemy migdałami i wiórkami czekolady.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły