0

Składniki

50 Mililitrów
Śmietanka kremówka
300 Gramów
czekolada gorzka
0.5 Szklanki
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem pudrem na kogel-mogel. Ubić śmietanę. Ubić białka z na sztywną pianę. Rozpuścić czekoladę w naczyniu, wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą. Ochłodzoną, ale jeszcze płynną masę połączyć ze śmietaną i koglem-moglem, na końcu dodać ubitą pianę. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Opis

Jest to wspaniały mus czekoladowy bardzo smaczny :-).

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Tarta z gruszką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tarta z gruszką

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!