0

Składniki

50 Mililitrów
Śmietanka kremówka
300 Gramów
czekolada gorzka
0.5 Szklanki
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem pudrem na kogel-mogel. Ubić śmietanę. Ubić białka z na sztywną pianę. Rozpuścić czekoladę w naczyniu, wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą. Ochłodzoną, ale jeszcze płynną masę połączyć ze śmietaną i koglem-moglem, na końcu dodać ubitą pianę. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Opis

Jest to wspaniały mus czekoladowy bardzo smaczny :-).

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!