Mus czekoladowy

m7
Mus czekoladowy

0

0 / 0

Jest to wspaniały mus czekoladowy bardzo smaczny :-).

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 śmietanka kremówka

300 g czekolada gorzka

0.50 szkl. cukier puder

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Jajka utrzeć z cukrem pudrem na kogel-mogel. Ubić śmietanę. Ubić białka z na sztywną pianę. Rozpuścić czekoladę w naczyniu, wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą. Ochłodzoną, ale jeszcze płynną masę połączyć ze śmietaną i koglem-moglem, na końcu dodać ubitą pianę. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

414

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły