Mus czekoladowy

m7
Mus czekoladowy

2

0 / 0

Delikatny,subtelny,bardzo czekoladowy...Z odrobiną alkoholu.Pycha

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 spirytus

3 szt. jaja l

2 łyżka kakao decomorreno

20 dag. masło

10 dag. cukier

10 dag. gorzka czekolada

Przygotowanie


1

Jaja ubić z cukrem na parze,do konsystencji kremu

2

Czekoladę rozpuścić w miseczce na wodzie,dodać kakao

3

Do masy jajecznej dodać rozpuszczoną czekoladę,masło i spirytus

4

Mus wstawić do lodówki na 1 godzinę,przed podaniem posypać startą czekoladą lub rodzynkami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

920

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły