Mus czekoladowo-owocowy
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jogurt owocowy
3 szt. mandarynki
2 szt. jabłko
Przygotowanie
Myjemy jabłka, obieramy pomarańcze ,mandarynki i jabłka z skóry. Kroimy owoce w kostkę.
Wrzucamy wszystkie owoce do blendera, dorzucamy jeszcze pół garści płatków, dolewamy dwa jogurty owocowe i wszystko blendujemy w gładką masę.
Gdy skończymy blendować, przelewmy wszystko do szklanki i dekorujemy mus płatkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.