1

Składniki

250 Mililitrów
mleko
150 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
2 Łyżeczki
cynamon
2 Łyżeczki
Dżem
250 Gramów
cukier
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
50 Gramów
czekolada gorzka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier, mąkę i sodę wsypać do misy i dokładnie wymieszać. Dodać mleko oraz olej i miksować za pomocą robota kuchennego. W czasie miksowania wbić jajo, dodać dżem, cynamon i kakao. Miksować jeszcze kilka minut aż wszystko się dokładnie połączy.
  2. Formę o wymiarach 35cmx12cm nasmarować odrobiną oleju i oprószyć bułką tartą. Ciasto, które powinno być rzadkie, wlać do formy i włożyć do gorącego piekarnika.
  3. W piekarniku elektrycznym piec 90 (dziewięćdziesiąt) minut w temperaturze 140 (sto czterdzieści) stopni na najniższym poziomie z termoobiegiem.
  4. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułożyć na wierzchu kostki czekolady. Po chwili będą miękkie więc można je rozsmarować nożem. Następnie posypać orzechami. Smacznego!

Opis

Proste ciacho w sam raz dla amatorów pieczenia.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffiny z orzechami

Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!