1

Składniki

250 Mililitrów
mleko
150 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
2 Łyżeczki
cynamon
2 Łyżeczki
Dżem
250 Gramów
cukier
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
50 Gramów
czekolada gorzka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukier, mąkę i sodę wsypać do misy i dokładnie wymieszać. Dodać mleko oraz olej i miksować za pomocą robota kuchennego. W czasie miksowania wbić jajo, dodać dżem, cynamon i kakao. Miksować jeszcze kilka minut aż wszystko się dokładnie połączy.
  2. Formę o wymiarach 35cmx12cm nasmarować odrobiną oleju i oprószyć bułką tartą. Ciasto, które powinno być rzadkie, wlać do formy i włożyć do gorącego piekarnika.
  3. W piekarniku elektrycznym piec 90 (dziewięćdziesiąt) minut w temperaturze 140 (sto czterdzieści) stopni na najniższym poziomie z termoobiegiem.
  4. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułożyć na wierzchu kostki czekolady. Po chwili będą miękkie więc można je rozsmarować nożem. Następnie posypać orzechami. Smacznego!

Opis

Proste ciacho w sam raz dla amatorów pieczenia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!