Murzynek z czekoladą

m7

Proste ciacho w sam raz dla amatorów pieczenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
698
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Proste ciacho w sam raz dla amatorów pieczenia.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
250 mleko
150 olej
1 łyżecz. soda oczyszczona
2 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. dżem
250 g cukier
300 g mąka pszenna tortowa
50 g czekolada gorzka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka orzechy włoskie
Przygotowanie
Cukier, mąkę i sodę wsypać do misy i dokładnie wymieszać. Dodać mleko oraz olej i miksować za pomocą robota kuchennego. W czasie miksowania wbić jajo, dodać dżem, cynamon i kakao. Miksować jeszcze kilka minut aż wszystko się dokładnie połączy.
Formę o wymiarach 35cmx12cm nasmarować odrobiną oleju i oprószyć bułką tartą. Ciasto, które powinno być rzadkie, wlać do formy i włożyć do gorącego piekarnika.
W piekarniku elektrycznym piec 90 (dziewięćdziesiąt) minut w temperaturze 140 (sto czterdzieści) stopni na najniższym poziomie z termoobiegiem.
Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułożyć na wierzchu kostki czekolady. Po chwili będą miękkie więc można je rozsmarować nożem. Następnie posypać orzechami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
698
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.