Murzynek z buraczkami

m7
Murzynek z buraczkami

0

0 / 0

Najlepszy murzynek jaki piekłam

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka aromat waniliowy

1 szkl. cukier

1 szkl. olej

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. czekolada gorzka

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. burak

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Buraczki obrać,zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć z soku.

2

Czekolady połamać, włożyć do metalowej miski.Ustawić na garnku z gorącą wodą,dodać 6 łyżek mleka,mieszając dobrze rozpuścić,ostudzić.

3

Jaja wbić do miski,dodać cukier, cukier waniliowy, zmiksować na gładką puszystą masę.

4

Wlać olej,wymieszać.

5

Wsypać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę wymieszać.

6

Dodać buraczki i stopioną czekoladę,delikatnie wymieszać.

7

Średnią blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.

8

Piec około 70 minut w temperaturze 160 stopni.Gotowe ciasto obficie posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły