0

Składniki

100 Mililitrów
polewa czekoladowa
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
rum
100 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
50 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić z masłem w mikrofali 1 min. o mocy 750W. Następnie mieszając dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i rum. Wlać do formy silikonowej, wstawić do mikrofali i gotować przez 5 minut na mocy 750W,Pozostaw na 3 minuty i sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche. Podawać letnie. Polewę wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1,5 minuty o mocy 600W. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe nałożyć równomiernie polewę.

Opis

Ciasto dla tych, którzy nie lubią długo czekać na swój wypiek.

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!