0

Składniki

100 Mililitrów
polewa czekoladowa
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
rum
100 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
50 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić z masłem w mikrofali 1 min. o mocy 750W. Następnie mieszając dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i rum. Wlać do formy silikonowej, wstawić do mikrofali i gotować przez 5 minut na mocy 750W,Pozostaw na 3 minuty i sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche. Podawać letnie. Polewę wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1,5 minuty o mocy 600W. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe nałożyć równomiernie polewę.

Opis

Ciasto dla tych, którzy nie lubią długo czekać na swój wypiek.

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!