Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
polewa czekoladowa
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
rum
100 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
50 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić z masłem w mikrofali 1 min. o mocy 750W. Następnie mieszając dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i rum. Wlać do formy silikonowej, wstawić do mikrofali i gotować przez 5 minut na mocy 750W,Pozostaw na 3 minuty i sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche. Podawać letnie. Polewę wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1,5 minuty o mocy 600W. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe nałożyć równomiernie polewę.

Opis

Ciasto dla tych, którzy nie lubią długo czekać na swój wypiek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!