0

Składniki

100 Mililitrów
polewa czekoladowa
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
rum
100 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
50 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
czekolada gorzka
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gorzką czekoladę rozpuścić z masłem w mikrofali 1 min. o mocy 750W. Następnie mieszając dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i rum. Wlać do formy silikonowej, wstawić do mikrofali i gotować przez 5 minut na mocy 750W,Pozostaw na 3 minuty i sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche. Podawać letnie. Polewę wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1,5 minuty o mocy 600W. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe nałożyć równomiernie polewę.

Opis

Ciasto dla tych, którzy nie lubią długo czekać na swój wypiek.

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!