0

Składniki

2 Łyżeczki
kakao w proszku
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
0.5 Szklanki
woda
2 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
Jajka całe kurze
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę, cukier, kakao i margarynę zagotować (5 minut), ostudzić, odlać ? szklanki.
  2. Dodać 3 jajka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  3. Piec do godziny w 200 st
  4. Odlane ? szklanki polać na ciasto (polewa).

Opis

Pamiętam ten murzynek od najmłodszych lat, nie wiem czemu mama przestała go robić, za to ja nie mam zamiaru :)

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!