3

Składniki

1.5 Kilograma
SEREK HOMOGENIZOWANY
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
1.5 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
margaryna
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
Galaretka wiśniowa
2 Sztuki
czekolada
7 Łyżek
woda
3 Łyżki
kakao
2 Łyżki
cukier puder
50 Dekagramów
wiśnie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: margaryna, cukier, kakao, wodę gotujemy i studzimy.
  2. Dodajemy żółtka, mieszamy.
  3. Białka ubić ze szczyptą soli dodać do masy .
  4. Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszana proszkiem do pieczenia.
  5. Masę wlać do kwadratowej formy i upiec. Upieczone zimne ciasto dzielimy na dwie części.
  6. Jedną część wkładamy do formy , wlewamy masę i przykrywamy drugą część .
  7. Szybko odstawiamy do lodówki aby masa stężała.
  8. Potem ciasto polewamy roztopioną czekoladą.
  9. Masa: Serek homogenizowany łączymy z cukrem pudrem wlewamy zimną ale płynną galaretką[galaretkę i żelatynę należy rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody].
  10. Masa ma płyną konsystencję, ale po schłodzeniu robi się sztywna. Dodajemy wiśnie i mieszany.
  11. Temperatura piekarnika : 180C
  12. Czas pieczenia: 45 minut.

Opis

Owoce dobre w każdym cieście.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!