Murzynek i wiśnie.

eluchap
Murzynek i wiśnie.

3

0 / 0

Owoce dobre w każdym cieście.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1.50 kg serek homogenizowany

2 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżecz. żelatyna

1.50 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. margaryna

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka wiśniowa

2 szt. czekolada

7 łyżka woda

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier puder

50 dag. wiśnie

Przygotowanie


1

Ciasto: margaryna, cukier, kakao, wodę gotujemy i studzimy.

2

Dodajemy żółtka, mieszamy.

3

Białka ubić ze szczyptą soli dodać do masy .

4

Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszana proszkiem do pieczenia.

5

Masę wlać do kwadratowej formy i upiec. Upieczone zimne ciasto dzielimy na dwie części.

6

Jedną część wkładamy do formy , wlewamy masę i przykrywamy drugą część .

7

Szybko odstawiamy do lodówki aby masa stężała.

8

Potem ciasto polewamy roztopioną czekoladą.

9

Masa: Serek homogenizowany łączymy z cukrem pudrem wlewamy zimną ale płynną galaretką[galaretkę i żelatynę należy rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody].

10

Masa ma płyną konsystencję, ale po schłodzeniu robi się sztywna. Dodajemy wiśnie i mieszany.

11

Temperatura piekarnika : 180C

12

Czas pieczenia: 45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

651

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły