Murzynek i wiśnie.
eluchap
Owoce dobre w każdym cieście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Owoce dobre w każdym cieście.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1.50 kg serek homogenizowany
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. żelatyna
1.50 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. margaryna
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka wiśniowa
2 szt. czekolada
7 łyżka woda
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka cukier puder
50 dag. wiśnie
Przygotowanie
Ciasto: margaryna, cukier, kakao, wodę gotujemy i studzimy.
Dodajemy żółtka, mieszamy.
Białka ubić ze szczyptą soli dodać do masy .
Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszana proszkiem do pieczenia.
Masę wlać do kwadratowej formy i upiec. Upieczone zimne ciasto dzielimy na dwie części.
Jedną część wkładamy do formy , wlewamy masę i przykrywamy drugą część .
Szybko odstawiamy do lodówki aby masa stężała.
Potem ciasto polewamy roztopioną czekoladą.
Masa: Serek homogenizowany łączymy z cukrem pudrem wlewamy zimną ale płynną galaretką[galaretkę i żelatynę należy rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody].
Masa ma płyną konsystencję, ale po schłodzeniu robi się sztywna. Dodajemy wiśnie i mieszany.
Temperatura piekarnika : 180C
Czas pieczenia: 45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.