Murzynek czarno-biały.

m7
Murzynek czarno-biały.

0

0 / 0

Ciasto jak na murzynek ale lekko zmodyfikowane przeze mnie.Zamiast kremu można też użyć bitej śmietany.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

20 wódka

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna mleczna

1 kost. masło śmietankowe

2 szkl. mąka pszenna tortowa

5.50 szkl. cukier puder

0.50 szkl. woda

1 szkl. śmietana 18%

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. cukier waniliowy

3 łyżka kakao decomorreno

7 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Rozpuścić w rondelku margarynę,cukier,cukier waniliowy,wodę i kakao.

2

gotować 5 minut.

3

do wystudzonej masy dodać mąkę,jajka,proszek do pieczenia i starannie wymieszać.

4

przełożyć ciasto do tortownicy,wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

5

piec koło 50 minut w 180 stopniach.

6

po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa krążki.

7

krem:

8

masło utrzeć z cukrem na puch,wciąż ucierając dodawać stopniowo śmietanę i alkohol.

9

przełożyć ciasto kremem.

10

można również polać ciasto polewą czekoladową i oprószyć wiórkami kokosowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły