Example thumb
0

Składniki

20 Mililitrów
wódka
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna mleczna
1 Kostka
masło śmietankowe
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
5.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
woda
1 Szklanka
śmietana 18%
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
kakao w proszku
7 Łyżek
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić w rondelku margarynę,cukier,cukier waniliowy,wodę i kakao.
  2. gotować 5 minut.
  3. do wystudzonej masy dodać mąkę,jajka,proszek do pieczenia i starannie wymieszać.
  4. przełożyć ciasto do tortownicy,wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
  5. piec koło 50 minut w 180 stopniach.
  6. po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa krążki.
  7. krem:
  8. masło utrzeć z cukrem na puch,wciąż ucierając dodawać stopniowo śmietanę i alkohol.
  9. przełożyć ciasto kremem.
  10. można również polać ciasto polewą czekoladową i oprószyć wiórkami kokosowymi.

Opis

Ciasto jak na murzynek ale lekko zmodyfikowane przeze mnie.Zamiast kremu można też użyć bitej śmietany.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!